ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) καταγγέλλει και καταδικάζει την τρίτη κατά σειρά, εισβολή της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας.

Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία ξεκίνησε και έγινε ουσιαστικά με τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα από τα όποια φύλλα συκής προβάλλουν. Χαρακτηριστική είναι, ενδεικτικά, η δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκότι η Τουρκία «αντιμετωπίζει μοναδικές προκλήσεις και η στρατιωτική επιχείρηση αντιμετωπίζει νόμιμες ανησυχίες ασφαλείας».

Η τουρκική εισβολή στη Συρία αποδεικνύει ότι «Ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια» δεν μπορούν να υπάρξουν στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όπως ισχυρίζονται η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα και ΜΜΕ. Η τουρκική εισβολή ήρθε να προστεθεί στις παλαιότερες που έχουν συμβεί στην ίδια και στην ευρύτερη περιοχή. Ο κατάλογος μακραίνει συνεχώς: Παλαιστίνη, υψίπεδα του Γκολάν από το Ισραήλ, τουρκική εισβολή στην Κύπρο, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Γιουγκοσλαβία, Κοσσυφοπέδιο, Ουκρανία, Κριμαία κλπ

Σε όλη αυτή την αιματοχυσία έχει συμμετάσχει ενεργά και η χώρα μας με τις Ένοπλες Δυνάμεις της και με τις αμερικανοΝατοϊκές βάσεις στο έδαφός της. Ο ελληνικός λαός πρέπει να δει την πραγματικότητα, να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες των ιμπεριαλιστών και να ταχθεί ανεπιφύλαχτα με το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ!

Η δολοφονική δράση και οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού, που καλλιεργούν οι ελληνικές κυβερνήσεις στο λαό. Τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου έχουν ήδη μπει στα παζάρια των ιμπεριαλιστών! Στόχο τους έχουν να κρατήσουν την Τουρκία σταθερά στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Η ΚΕΘΑ στέκεται σταθερά στο πλευρό των κουρδικών πληθυσμών της περιοχής και του λαού της Συρίας.

  • ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
  • Κανείς στρατιωτικός σε αμερικανονατοϊκές αποστολές εκτός συνόρων

  • Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ ΕΕ.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα

16/10/2019