ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

O υπουργός άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, κηρύσσοντας χτες την έναρξη Συνεδρίου Χερσαίων Δυνάμεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων διαβεβαίωσε τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αντιστράτηγο Κρ. Καβόλι, ότι «Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των Συμμάχων της” όπως στεκόταν πάντα και ότι “Οικοδομούμε επί των συμμαχιών μας με τους στρατηγικούς μας εταίρους, και κυρίως τη συμμαχία μας με τις ΗΠΑ”.

Δεν περιορίστηκε όμως εκεί. Αφού υπενθύμισε τη συμμετοχή της χώρας σε πολέμους στο πλάι των ΗΠΑ, συνέχισε λέγοντας: «οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

Με την αποστροφή αυτή του λόγου του ο υπουργός ξεπέρασε σε υποτακτικότητα ακόμα  και τον Παναγιώτη  Κανελλόπουλο που  καλωσόρισε τον στρατηγό Τζέιμς Βαν Φλιτ με το μνημειώδες “στρατηγέ ιδού ο στρατός σας” (24 Φεβρουαρίου 1948).

Παιδιά του ελληνικού λαού οδηγήθηκαν πράγματι να δώσουν τη ζωή τους σε αποστολές εκτός συνόρων και στην Ουκρανία, και μεταπολεμικά στην μακρινή Κορέα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που στάλθηκαν στην τέως Γιουγκοσλαβία μετά την εκεί επέμβαση του ΝΑΤΟ, υπέστησαν βλάβη στην υγεία τους, που βάσιμα υποστηρίζεται ότι οφείλεται στη μόλυνση του περιβάλλοντος από την χρήση όπλων με απεμπλουτισμένο ουράνιο στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Ο υπουργός δεν επιτρέπεται να υπερηφανεύεται για όλα τα πιο πάνω θύματα. Δεν δικαιούται να υπερηφανεύεται για το αίμα Ελλήνων φαντάρων που χύθηκε όχι για την άμυνα της χώρας, αλλά για συμφέροντα και δουλειές ξένες. Είναι ακόμα πιο βαρύ το υπουργικό ατόπημα καθώς έγινε στο φυτώριο των νέων αξιωματικών του στρατού ξηράς την Στρατιωτική σχολή Ευελπίδων!

Ο υπουργός με την αναφορά του αυτή ανενδοίαστα θέλησε να διαβεβαιώσει τις ΗΠΑ μέχρι που ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι διατεθειμένη να φθάσει και αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από κάθε αγνό πατριώτη! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η δήλωση αυτή  έρχεται αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Τα ελληνόπουλα δεν έχουν καμιά δουλειά να δώσουν το αίμα τους παρά μόνο για την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας, απέναντι στον οποιοδήποτε θα επιχειρούσε εισβολή.

8/11/2019

Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)