κάλεμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια για την Κοινωνική Ασφάλιση

Νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή.  Το νομοσχέδιο στοχεύει στη θωράκιση του νόμου Κατρούγκαλου, σε μια προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος για τα επόμενα χτυπήματα, με ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Η αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, εφαρμόζεται πάνω στη  στρατηγική δέσμευση της ΝΔ προς το μεγάλο κεφάλαιο για την απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από το «βάρος της κοινωνικής Ασφάλισης».

Με το νέο αυτό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση επιδιώκουν να περάσουν στα μουγκά  την προώθηση του συστήματος των “τριών πυλώνων”. Παράλληλα καλλιεργούν τον εφησυχασμό και την μοιρολατρία, με αυταπάτες για δήθεν λύσεις με αγωγές και προσφυγές στα δικαστήρια, απαξιώνοντας τους λαϊκούς αγώνες.

Συνάδελφοι,

Όλοι βιώνουμε τις βάρβαρες συνέπειες της αντιλαϊκής αντιασφαλιστικής και αντισυνταξιουχικής πολιτικής, της «κανονικότητας» που επιβάλλουν κυβέρνηση, ΕΕ και θεσμοί.

Τους γυρίζουμε τις πλάτες. Δεν περιοριζόμαστε σε ψίχουλα!

Εμείς και τα παιδιά μας είμαστε οι μοναδικοί παραγωγοί του πλούτου που παράγεται. Αγωνιζόμαστε για μια ζωή που μας αξίζει, και για όσα οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν.

Διεκδικούμε

  • Κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου» – «Βρούτση» και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.
  • Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία όλα τα κλεμμένα.
  • Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, την κατάργηση της Κοινωνικής      Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για ευημερία και μακροζωία. Δεν είμαστε κόστος ούτε βάρος. Με τον αγώνα μας θα σταματήσουμε το έγκλημα που συντελείται στην κοινωνική ασφάλιση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους:

Να δώσουν το παρόν  στα Συλλαλητήρια την Πέμπτη 6 Φλεβάρη που διοργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα σε πολλές περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις της χώρας, μαζί με οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και συνταξιούχων.

5-2-2020

Η Γραμματεία της

Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)