Γιορτές Μίσους

Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι νοσταλγοί της Χούντας, υπολείμματα φιλοβασιλικών οργανώσεων, πολιτευτές της ΝΔ, Νομάρχες, Δημοτικοί σύμβουλοι μαζί με τα φασιστικά κατακάθια της ΧΑ. Το λυπηρό όμως είναι ότι οι γιορτές αυτές γίνονται με ευθύνη των κατά τόπους Ενώσεων Αποστράτων. Οι νοσταλγοί του παρελθόντος συνεχίζουν να κάνουν λόγο περί “κομμουνιστικών συμμοριών” και άλλα ακραία εμετικά συνθήματα με πυροβολισμούς κ.τ.λ.

Οι γιορτές της ντροπής είναι αντίθετες με το νόμο του κράτους “περί άρσης των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου” τον οποίο ομόφωνα ψήφισαν όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων (Ιούνιος 1987). Από τότε και μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε ούτε ένας εισαγγελέας για να περιφρουρήσει το νόμο, την ομόνοια και την ομοψυχία του λαού μας. Η πολιτεία δεν βάζει φραγμό σε αυτό το αίσχος για να σταματήσει τους νοσταλγούς της διχόνοιας και του μίσους.

Οι γιορτές αυτές μπορεί να συνεχίζονται αλλά ευτυχώς συρρικνώνονται στα όρια των λίγων δεκάδων γραφικών ακροδεξιών που ούτε πλέον τις μαθαίνουμε. Τις αφήνουν όμως να γίνονται γιατί τους εξυπηρετούν αφού διέπονται από τη λογική των ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων από τα αστικά κόμματα. Η ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων αντανακλά τον πραγματικό τους ρόλο απέναντι στα εργατικά, λαϊκά και φιλειρηνικά κινήματα της χώρας μας.

Βλέπεις για μια ακόμη φορά τους γνωστούς ακραίους κύκλους τους θιασώτες του εθνικισμού, του μιλιταρισμού και της μισσαλοδοξίας να προσπαθούν να επηρεάσουν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (σε ενέργεια και αποστρατεία) αφού σπέρνουν το εθνικιστικό μίσος και καλλιεργούν κλίμα εμφυλίου, θέλοντας να πάρουν ρεβάνς με την αγαστή συνεργασία των φασιστικών υπολοίπων.

Είναι νοσταλγοί αυτών που έλειψαν από την Λαϊκή Αντίσταση στην κατοχή, των συνεργατών των φασιστών κατακτητών, των γερμανοντυμένων σφαγέων αθώων αμάχων στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των κατοχικών δυνάμεων. Είναι θαυμαστές αυτών που με τον μανδύα του εθνικόφρονα, πληρώθηκαν και προσκύνησαν Βασιλιά, Άγγλους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, για να συντρίψουν τα απελευθερωτικά οράματα του αγωνιζόμενου λαού.

Αυτούς λοιπόν θαυμάζουν και τιμούν με τις γιορτές του μίσους, αυτούς που αποσκοπούν στην στρατιωτικοποίηση του λαού μας ξανά με την επιβολή Δογμάτων Άμυνας και Ασφάλειας. Στοχεύουν το εργατικό, λαϊκό και φιλειρηνικό κίνημα, αφού το θεωρούν ασύμμετρη απειλή και προετοιμάζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις ως δυνάμεις καταστολής πλήθους.

Είναι αυτοί που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας στο μεγαλύτερο ιμπεριαλιστικό ορμητήριο.

Μιχάλης Σοφικίτης

Ταξχος ε. α. (Π Ζ)