Η ΚΕΘΑ στηρίζει τα αιτήματα των εργαζόμενων στα σούπερ μάρκετ

Αυτές τις ώρες, μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας για να προφυλαχτούμε από τη διάδοση του ιού, αλλά κυρίως για να προστατέψουμε τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η καρδιά μας, όμως, και η σκέψη μας, είναι μαζί με όλους αυτούς που συνεχίζουν να εργάζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που δημιουργούνται από την εξάπλωση της πανδημίας και την αυθαιρεσία της εργοδοσίας.

Οι απόστρατοι της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα, αυτή τη φορά, ενώνουμε τη φωνή μας με τις κραυγές αγωνίας των εργαζομένων στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Είμαστε στο πλευρό αυτών που κινητοποιούνταιστις 15 Απριλίου, ημέρα παρέμβασης και δράσης, ενημέρωσης και διεκδίκησης στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Η δράση αυτή των σωματείων των εμποροϋπαλλήλων και των ιδιωτικών υπαλλήλων, μας αφορά όλους μας. Οι θέσεις και τα αιτήματα που προβάλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, είναι και αιτήματα των οικογενειών μας. Οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουμε εργαζόμενα παιδιά, εγγόνια, αλλά και συζύγους που εργάζονται ακόμα.

Στηρίζουμε αυτούς που διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την υγεία των εργαζομένων, των οικογενειών τους, των καταναλωτών, όλων εμάς!

Καταγγέλλουμε μαζί με τους εργαζόμενους τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και συνυπογράφουμε τα ακόλουθα αιτήματα:

  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των σούπερ μάρκετ. Να καθαρίζονται διαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας τα καταστήματα, οι αποθήκες.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.

12/4/2020

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)