Η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Συμπληρώνονται φέτος 75 χρόνια από την 9η Μαΐου 1945, ημέρα συντριβής του ναζισμού-φασισμού, της “Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών”.

Η μέρα αυτή σηματοδοτεί τη λήξη του β’ παγκόσμιου πολέμου στην Ευρώπη, του φονικότερου πολέμου που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Ένας πόλεμος που διήρκησε 2.194 μέρες, και κάλυψε 22 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, ενώ κόστισε τη ζωή σε πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Αντιφασιστική Νίκη, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, οφείλεται στον απίστευτο ηρωισμό και τις ανείπωτες θυσίες εκατομμυρίων Σοβιετικών πολιτών και του κόκκινου στρατού. Οι ανθρώπινες απώλειες του Σοβιετικού λαού, υπολογίζονται στα 20.000.000

Η ιστορία αυτή, που γράφτηκε με το αίμα των λαών , γίνεται προσπάθεια να “ξαναγραφτεί”, καθώς επιχειρούν να σβηστεί η ιστορική μνήμη και ο συμβολισμός της, ως μέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Αποσιωπούν τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του β’ παγκοσμίου  πολέμου για το μοίρασμα των αγορών, με κύριο στόχο την ΕΣΣΔ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας και ασελγώντας στη μνήμη εκατομμυρίων θυμάτων εναντίον του ναζισμού – φασισμού, μετονόμασε την ημέρα νίκης 9ης Μάη 1945, σε “Μέρα της Ευρώπης”.

Την τακτική της ΕΕ, ακολουθεί και η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, συγχέοντας σκόπιμα και ανιστόρητα την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης με την ημέρα της Ευρώπης.

Είναι χρέος όλων μας, να αντιπαλέψουμε αυτή την προπαγάνδα, καθώς επίσης και την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων, που εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό!

Ο φασισμός, σε όποια έκδοση και μορφή αν εμφανίζεται, ήταν είναι και θα είναι, ο θανάσιμος εχθρός της ειρήνης. Είναι γέννημα – θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι η μήτρα που γεννά τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Στη χώρα μας εμφανίζεται κυρίως μέσα από την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή, που είναι πολιτικοί απόγονοι των δωσίλογων της κατοχής και των συνεργατών των ναζί.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας και τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας, που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από λαϊκές οικογένειες εκφράζουν το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό! Είναι αναγκαίο να αγνοήσουν και να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή και κάθε άλλη ανάλογη φωνή που θέλει την ένταση της καταστολής και τον αυταρχισμό ενάντια σε κάθε λαϊκή αγωνιστική εκδήλωση. Είναι αναγκαίο να αγνοήσουν και να απομονώσουν κάθε φωνή που θέλει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ρόλο μηχανισμού καταστολής, ενάντια σε όποιον αγωνίζεται, για το ψωμί και το δίκιο του! 

Σήμερα 75 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη, οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου όλο και μεγαλώνουν! ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ισραήλ και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα ανταγωνίζονται μεταξύ τους, επιδιώκοντας το μοίρασμα των αγορών, της πηγές υδρογονανθράκων και τους δρόμους μεταφοράς τους.

Σε αυτούς τους κινδύνους έχει εμπλακεί και η χώρα μας με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά, έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε αμερικανονατοϊκή βάση και με την αποστολή Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

Οι απόστρατοι της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα:

  • Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους όσους θυσιάστηκαν, πολεμώντας εναντίον του φασισμού – ναζισμού
  • Τιμάμε τους εκατοντάδες στρατιωτικούς, χωροφύλακες και αστυνομικούς, που πήραν μέρος στην εθνική αντίσταση, ενάντια στους κατακτητές της πατρίδας μας και στους ντόπιους συνεργάτες τους 
  • Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη και την ηρωική αντίσταση του Λαού μας, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ για την Λευτεριά. 

Απαιτούμε:

  • Καμιά εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και κάθε άλλη αμερικανονατοϊκή βάση στη χώρα
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ 

Η Αντιφασιστική Νίκη της 9ης Μάη 1945 δεν παραχαράσσεται, ούτε μπορεί να σβηστεί από την λαϊκή μνήμη! Θυμίζει στους παλιούς τα δεινά του πολέμου και διδάσκει στους νέους τα πολύτιμα διδάγματα για αποτελεσματικό αγώνα ενάντια στις αιτίες που προκαλούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ώστε η ανάγκη των λαών για ειρήνη να γίνει πραγματικότητα. Ας μη διαφεύγει, όμως σε κανένα, ότι οι ίδιοι που κλέβουν τον ιδρώτα κάθε λαού σε συνθήκες ειρήνης, είναι οι ίδιοι που τον στέλνουν στον πόλεμο για να σκοτωθεί για τα συμφέροντά τους.

Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εμπνέει όλους τους λαούς, και τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους.

“Ζήτω η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών”

7/5/2020

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα(ΚΕΘΑ)