Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το κατάπτυστο νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων, επεκτείνει  το δρόμο που έστρωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις καταπατώντας θεμελιώδη λαϊκά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε το απαράδεκτο νομικό οπλοστάσιο των τρομονόμων, με τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος και μετατρέποντας σε ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών. Τώρα παίρνει τη σκυτάλη η κυβέρνηση της ΝΔ και με το αντιλαϊκό τερατούργημα της, που δεν απέχει πολύ από το χουντικό νόμο καταστολής του 1971, στοχεύει κατευθείαν τις δράσεις δυσαρέσκειας και αντίδρασης του λαού κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τα ψεύτικα και προσχηματικά  επιχειρήματα που επικαλείται η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει αυτό το τερατούργημα, καταπίπτουν από μόνα τους στο κενό. Αρκεί μόνο μια ματιά, στις γειτονιές και στις πόλεις που δεν γίνονται διαδηλώσεις και παρόλα αυτά μετράνε χιλιάδες κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις. Αντίθετα είναι αυτή, η ίδια, η πολιτική της ΕΕ  και των ελληνικών κυβερνήσεων που σαρώνει τα πάντα στο διάβα της: μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, συντάξεις, φέρνοντας ελαστικές σχέσεις εργασίας και ανεργία.

Γνωρίζουν ότι μεγαλώνει η λαϊκή δυσαρέσκεια και παίρνουν τα μέτρα τους. Σπεύδουν να ποινικοποιήσουν οποιαδήποτε «ριζοσπαστική» συλλογική δράση, σε εφαρμογή της αντίστοιχης επίσημης πολιτικής της ΕΕ, που όλα τα αστικά κόμματα υπερασπίζονται. Η ΕΕ ρητά και επίσημα θεωρεί τις λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, ως κίνδυνο, για την ασφάλεια της.

Οι απόστρατοι και οι άλλοι συνταξιούχοι πληρώσαμε ήδη αρκετά! Δεν θα πληρώσουμε άλλα! Οι οικογένειες μας και τα παιδιά μας, επίσης πλήττονται και θα πληγούν από τα νέα βάρη που έρχονται σε βάρος του λαού.

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) καλεί τους απόστρατους σε μαζική συμμετοχή μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους και εργαζόμενους στα συλλαλητήρια,  που διοργανώνονται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενάντια στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. 

την Πέμπτη 9 Ιουλίου ώρα 19.30

στην Αθήνα Πανεπιστημίου και Κοραή γωνία

Ούτε βήμα πίσω! Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της

κυβέρνησης της ΝΔ!

7/7/2020

Κίνηση για την Εθνική Άμυνα  (ΚΕΘΑ)