75 χρόνια από το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Φέτος συμπληρώνονται εβδομήντα πέντε χρόνια από το ανατριχιαστικό έγκλημα που διέπραξαν οι ΗΠΑ εναντίον του λαού της Ιαπωνίας με τη ρίψη  ατομικής βόμβας σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945). Οι ρίψεις των βομβών μετέτρεψαν σε σορούς ερειπίων τις δυο πόλεις – στόχους των ΗΠΑ, με χιλιάδες νεκρούς, με τεράστιες συνέπειες στους επιζήσαντες και στο περιβάλλον, που δηλητηριάστηκε για δεκαετίες μετά, ενώ καταστράφηκε ανυπολόγιστης αξίας πολιτιστικός πλούτος…..

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα με αφορμή την 75η επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος, τιμά τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών του πυρηνικού ολοκαυτώματος  αλλά και των εκατομμυρίων νεκρών των  ιμπεριαλιστικών πολέμων σ όλη τη γη

καλεί τους συνάδελφους σε κάθε γωνιά της χώρας,

να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης, που οργανώνουν οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης. Στην Αθήνα καλούνται να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ στο Θησείο, την Πέμπτη 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 8 μμ. και την πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε Περισσότερα στις Ανακοινώσεις