Οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών του υπουργείου (ΝΠΔΔ) και ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

Μετά:

  • τη διοργάνωση από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), των εορτών μίσους στο Γράμμο και στο Βίτσι και στο στρατόπεδο Μακρυγιάννη «αγκαλιά» με εξέχοντα στελέχη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής και διάφορα φασιστοειδή,
  • τις παλαιότερες επισκέψεις αντιπροσωπείας του ΔΣ της στα γραφεία του εγκληματικού μορφώματος (ως ενδεδυμένου τον μανδύα του μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου)

και ιδίως μετά την καταδίκη της ΧΑ από το δικαστήριο, αποδεικνύεται ότι το αυγό του φιδιού συνεχίζει να επωάζεται σε … διάφορες φωλιές!

Η πρόσφατη καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος στεναχώρησε, απ’ ότι φαίνεται, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΑΣ απόστρατο αντισυνταγματάρχη Χρήστο Χρηστίδη. Ο εν λόγω κύριος εξέφρασε δημόσια τον προβληματισμό του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διερωτώμενος ποιος θα αναπληρώσει πλέον το κενό στον «πατριωτικό χώρο», που κατά τον ίδιο κάλυπτε η εγκληματική οργάνωση!

Είναι απαράδεκτη η δημόσια τοποθέτηση από στέλεχος του ΔΣ της ΕΑΑΣ, ότι οι ναζί εγκληματίες είναι και πατριώτες! Είναι τουλάχιστον ανιστόρητος όποιος θεωρεί ότι είναι πατριώτες οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζί κατακτητών της χώρας! Η προσπάθεια μπερδέματος του πατριωτισμού, με τον εθνικισμό και τον ρατσισμό είναι διαστρέβλωση της πραγματικής έννοιας των όρων!

Άτομα με τέτοιες απόψεις δεν είναι δυνατόν να εκπροσωπούν τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας! Είναι προσβλητικό και μειωτικό για την πλειοψηφία από αυτούς! Το ΔΣ της ΕΑΑΣ οφείλει κατ’ ελάχιστον να καθαιρέσει τον «περί ου ο λόγος» από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου!

Δεν αποτελεί δικαιολογία, η τυχόν επίκληση του γεγονότος ότι τα μέλη των ΔΣ των ενώσεων εκλέγονται μετά από εκλογές! Πρόκειται για διαδικασίες που προβλέπουν νόμοι – χουντικά κατασκευάσματα και επιδιώκουν να προσδώσουν μια κατ’ επίφαση δημοκρατικότητα στη λειτουργία των ενώσεων. Είναι όμως τουλάχιστον αντισυνταγματικές! Επίσης τα ΔΣ των ενώσεων δεν μπορούν να περηφανευθούν, ότι αποτελούν αντιπροσωπευτικά όργανα του σώματος των αποστράτων, καθώς η συμμετοχή στις εκλογές είναι ελάχιστη έως μηδαμινή.

Γενικότερα, όπως είναι γνωστό, η ΕΑΑΣ, όπως οι αντίστοιχες του Ναυτικού και της Αεροπορίας,  είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) εποπτευόμενα απ’ το Υπουργείο Άμυνας της εκάστοτε κυβέρνησης. Ως ΝΠΔΔ και με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων και των υπουργών άμυνας η ΕΑΑΣ και κατά περίπτωση η ΕΑΑΝ και η ΕΑΑΑ, έχουν διαχρονικά την πιο πάνω δραστηριότητα σε εκδηλώσεις που κηρύττουν τον άκρατο αντικομμουνισμό, ενώ ξεφεύγουν κατά πολύ από την «απόδοση τιμής και μνήμης στους νεκρούς του εμφυλίου», όπως λένε οι ίδιοι οι διοργανωτές τους!

Δεν ξεχνάμε επίσης, ότι υπό το καθεστώς του ΝΠΔΔ κατά την περίοδο της τελευταίας κρίσης, οι ενώσεις αποστράτων ξεμπροστιάστηκαν για τον πραγματικό τους ρόλο απέναντι στους διαμαρτυρόμενους στους δρόμους εν ενεργεία στρατιωτικούς και απόστρατους.

Οι ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της σημερινής, για το καθεστώς και την δραστηριότητα των ενώσεων αποστράτων ΝΠΔΔ είναι μεγάλες! Αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι η άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος που προέκυψε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, από τον σημερινό υπουργό.

15/10/2020

Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα