ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

Εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα, απευθύνω θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό, στο Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη και εύχομαι σε όλους σας ολόψυχα, καλή δύναμη στους αγώνες που έρχονται και κάθε επιτυχία στις εργασίες του 19 συνεδρίου σας.

Το σύνθημα του Συνεδρίου: “Δυναμώνουμε την ΕΕΔΥΕ, το Φιλειρηνικό- Αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικες βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία.”

Είναι πιο ΕΠΙΚΑΙΡΟ από ποτέ!!! Είναι το σύνθημα που κι εμείς οι απόστρατοι στρατιωτικοί της ΚΕΘΑ, ταυτιζόμαστε απόλυτα!

Το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει συνάψει  συμφωνίες με τις ΗΠΑ, την Γαλλία,  την Αίγυπτο, το Ισραήλ, όλες με πρόσχημα την “ασπίδα προστασίας” των εθνικών συμφερόντων.

Δεν μας διαφεύγει ότι τα θεμέλια του “στρατηγικού διαλόγου” με τις ΗΠΑ έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η σημερινή «αμυντική» συμφωνία με μόνιμη εξάπλωση των Αμερικανών σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο και Αλεξανδρούπολη, που υπέγραψε τελικά η κυβέρνηση ΝΔ, είναι αποτέλεσμα προετοιμασίας – διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα σε συνέντευξή του δήλωνε έκπληκτος από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε “οι τέσσερις τοποθεσίες που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ”! Δήλωσε μάλιστα ότι “οι όροι που χρησιμοποιούνται στη συμφωνία δεν είναι διαφορετικοί”, από τότε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά όμως φίλες και φίλοι, δεν ξεχνάμε ότι η διαφοροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σχετική συζήτηση στη βουλή, δεν ήταν αυτό καθεαυτό το γεγονός της παραχώρησης βάσεων στις ΗΠΑ. Η διαφοροποίηση του ήταν μόνο κατά το μέρος που η συμφωνία καταλήγει να έχει αόριστη διάρκεια.

Ο ένας δηλαδή στρώνει το έδαφος για τον επόμενο και πάει λέγοντας με τους κινδύνους συνεχώς να μεγαλώνουν

Είναι γνωστό πως το γεγονός ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια τεράστια αμερικανική βάση από την Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη, όπως και όλες οι πιο πάνω συμφωνίες με ιμπεριαλιστικά κράτη, καμιά προστασία δεν παρέχουν για το λαό και τη χώρα. Το μόνο που κάνουν με ταχύ ρυθμό είναι να τους εμπλέκουν όλο και βαθύτερα σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τελικά στη δίνη του πολέμου! Πιστεύουμε κι εμείς ότι οι συμφωνίες αυτές αποβλέπουν στο να εξασφαλιστούν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη στους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ από την άλλη πλευρά ο λαός συνεχίζει να υφίσταται τα δεινά μιας βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Τις τελευταίες μέρες στρατιωτικοί αναλυτές, “μάλλον” δυσανασχετούν που ακόμα η Ελλάδα δεν έχει στείλει στρατεύματα στο Σαχέλ, στην Αφρική! Κάποιοι υποστηρίζουν πως μόνο αν στέλνουμε τα παιδιά μας στις εμπόλεμες ζώνες, υποτίθεται ότι θα έχουμε άποψη και θα μας λαμβάνουν υπ όψη τα …. “μεγάλα αφεντικά”! Δηλώνουν πως καταλαβαίνουν την “Ελληνίδα Μάνα” που δεν θέλει να στείλει το παιδί της, αλλά συμπληρώνουν κυνικά  “αυτοί είναι οι κανόνες του διεθνούς συστήματος”!!!

Οι απόστρατοι στρατιωτικοί της ΚΕΘΑ μαζί με το λαό θα βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα ενάντια συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που αξιοποιώντας και την περίοδο της πανδημίας  έχει ψηφήσει-νομοθετήσει Αντιλαϊκά- Αντεργατικά νομοσχέδια! Νομοσχέδια Τερατουργήματα, νομοσχέδια Εκτρώματα!!! Ο λαός θα τα καταργήσει στην πράξη! Δεν συζητάμε, δεν διαπραγματευόμαστε τους όρους σφαγής μας!

Συναγωνιστές, Συναγωνίστριες

Η μοναδική διέξοδος προς το συμφέρον του λαού απ’ όλη αυτή την κατάσταση που τον έχει καταδικάσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, βρίσκεται στο δυνάμωμα του αγώνα του Φιλειρηνικού – Αντιιμπεριαλιστικού και του λαϊκού κινήματος!

Απαιτούμε και βροντοφωνάζουμε:

. Όχι στις συμφωνίες της κυβέρνησης με ΗΠΑ και Γαλλία!

. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

. Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις στην Ελλάδα και τα στρατηγεία, από Αλεξανδρούπολη μέχρι Σούδα!

. Άμεση επιστροφή όλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ!

. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!

. Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!

. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Σ’ αυτό τον πολυχώρο που χει το όνομα του αλησμόνητου “Μάνου Λοϊζου”, ας θυμηθούμε ένα ονειρεμένο τραγούδι που συνέθεσε, το “Τίποτα δεν πάει χαμένο”!!!

Πραγματικά, τίποτα δεν πάει χαμένο απ’ όλο αυτό τον αγώνα που κάνουμε!

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το λαό που αγωνίζεται ενάντια σε αυτό το βάρβαρο σύστημα που γεννάει πολέμους προσφυγιά, φτώχεια.

Πολλαπλασιάζουμε τη δύναμη του λαού!

Για ένα λαμπερό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας!

Καλή δύναμη, Καλούς αγώνες!!!