Για τον γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου

48 χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό λαού και νεολαίας, το Πολυτεχνείο ζει, εμπνέει, καθοδηγεί και μας καλεί στο δρόμο του αγώνα.  

Τιμάμε το Πολυτεχνείο, καθώς υπήρξε μια από τις κορυφαίες στιγμές της αντιδικτατορικής πάλης, της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Το νόημα του ξεσηκωμού παραμένει ζωντανό και σήμερα, καθώς οι στόχοι του παραμένουν επίκαιροι.

Το νόημα του ξεσηκωμού παραμένει ζωντανό και στις σημερινές συνθήκες κάτω από την παρατεταμένη καπιταλιστική οικονομική κρίση και τα επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα, όπως και τότε στη χούντα, ο ιμπεριαλισμός δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπό του, με την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τη μοιρασιά της λείας από τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, και των σφαιρών επιρροής. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, φέρνοντας πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ελληνικό λαό,  τους λαούς της περιοχής, και όλου του κόσμου.

Η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς βαθαίνει όλο και πιο πολύ με ευθύνη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Όλες έστελναν και στέλνουν Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις εκτός συνόρων, σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις και πρόβες πολέμου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Όλες οι κυβερνήσεις ευθύνονται για την ύπαρξη αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα και ιδιαίτερα εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ που προετοίμασε και της ΝΔ που υπέγραψε τη συμφωνία για την αναβάθμιση και επέκταση τους. Είναι μεγάλες οι ευθύνες τους καθώς έτσι η χώρα μετατρέπεται σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, αλλά και στόχο αντίπαλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια βαθαίνουν ακόμη και η νέα συμφωνία με τη Γαλλία, η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, η αποστολή των PATRIOT στη Σαουδική Αραβία, όπως και η προετοιμαζόμενη αποστολή των Ενόπλων δυνάμεων στο Σαχέλ, κ.α.

Συνάδελφοι απόστρατοι,

Σήμερα χρέος μας είναι να αποτίσουμε φόρο τιμής στους συναδέλφους μας Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Στρατιώτες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι με τον αγώνα τους έδωσαν αθάνατα μηνύματα Ελευθερίας, Δημοκρατίας, Αλήθειας, Δικαιοσύνης, Αυτοθυσίας.

Χρέος μας είναι να υψώσουμε ακόμα περισσότερο τις σημαίες του αγώνα για να μην χρειαστεί να επιβεβαιωθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους «συμμάχους», υπενθυμίζοντας ότι «οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

Χρέος μας είναι να αγωνιστούμε, όπως και τότε για μια καλύτερη ζωή, για μια ζωή που μας αξίζει! Να αγωνιστούμε ενάντια  στην γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και τους αντεργατικούς νόμους που τσακίζουν τις ζωές, τις δικές μας, των παιδιών μας, των συγγενών και φίλων.

Χρέος μας είναι να μην εφησυχάζουμε, ότι δήθεν έχουμε ξεμπερδέψει με το φασισμό και το ναζισμό! Αυτό δείχνει η  αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη πυρηνάρχη Περάματος, τα γεγονότα στη Σταυρούπολη και η δημιουργία κομμάτων από φυλακισμένους χρυσαυγίτες!

Χρέος μας είναι να απομονώσουμε από κάθε δραστηριότητα  (φορείς, συλλόγους, συγκεντρώσεις, συζητήσεις κτλ) τους φασίστες, κρυφούς και φανερούς!

Η ΚΕΘΑ καλεί τους δημοκράτες απόστρατους, να συμμετέχουμε όλοι μαζί, στις εκδηλώσεις απότισης τιμής κατά το φετινό εορτασμό, όπως και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Τα συνθήματα, που φλόγισαν τις καρδιές του λαού και της νεολαίας το 1973 παραμένουν επίκαιρα.

Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία 

Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

12/11/2021

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα