Ομιλία του Γιώργου Ροΐδη στην εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή παρουσία

Σε εκδήλωση– συγκέντρωση με θέμα την ενίσχυση και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση και παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην Αλεξανδρούπολη και τις άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, μίλησε ο Γιώργος Ροΐδης, ναύαρχος ε.α. σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα να επιτρέψουμε η περιοχή να γίνει ένα νέο αμερικανοΝΑΤΟΪΚΟ ορμητήριο πολέμου και στόχος απαντητικών πληγμάτων και θα πρέπει να αγωνιστούμε να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη».

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του σημείωσε: «Βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο που πραγματοποιούνται σημαντικές κινήσεις στην παγκόσμια σκακιέρα. Είναι κινήσεις μεγάλου στρατηγικού βάθους, όπως είναι η Συμφωνία AUKUS μεταξύ Αυστραλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ , η οποία προκάλεσε και αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Παρατηρούμε, ότι σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της γης, αναπτύσσονται “θερμές εστίες”. Στον Ινδο-Ειρηνικό, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στον Περσικό Κόλπο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στον Καύκασο και τη Μαύρη Θάλασσα. Η κούρσα των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ , την ΕΕ, την Κίνα και τη Ρωσία, και των συμμαχιών τους, είναι σε εξέλιξη.

Η εξελίξεις αυτές έχουν καταλυτικές επιπτώσεις και στην ευρύτερη περιοχή μας. Δεκάδες χιλιάδες ΝΑΤΟικοί στρατιώτες είναι παρατεταγμένοι με το δάχτυλο στη σκανδάλη στα ευρωρωσικά σύνορα. Απέναντί τους άλλοι τόσοι Ρώσοι. Μια σπίθα αρκεί για να γίνει η ανάφλεξη».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την παρέμβαση:

roidhs Λήψη