ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα τιμώντας τους νεκρούς των Ιμίων:

•        Αντιναύαρχο Χ. Καραθανάση, 34 ετών, κυβερνήτη,

•        Αντιναύαρχο Π. Βλαχάκο, 31 ετών, συγκυβερνήτη, και

•        Πλοίαρχο Ε. Γιαλοψό, 29 ετών, χειριστή συσκευών.

καθώς και όλους όσους μέχρι σήμερα δώσανε τη ζωή τους ασκώντας τα καθήκοντά τους για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, με την ευκαιρία της θλιβερής επετείου της απώλειας τους, θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στη συμβολή της λ. Β. Σοφίας και των οδών Ρηγίλλης και Μουρούζη

Την Δευτέρα 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

  • Ώρα 10.00: Συνάντηση έξω από το Πολεμικό Μουσείο (στάση Ευαγγελισμός).
  • Ώρα 10.10: Μετακίνηση προς το μνημείο
  • Ώρα 10.30: Κατάθεση στεφάνων

Σήμερα 26 χρόνια μετά τη ζοφερή εκείνη νύκτα που έλαβαν χώρα τα θλιβερά γεγονότα στις βραχονησίδες των Ιμίων, η τουρκική επιθετικότητα συνεχώς αυξάνεται, με αμφισβήτηση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, ταυτόχρονα απειλεί με κήρυξη πολέμου (casus belli) σε τυχόν επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ.

Η κυβέρνηση της χώρας, όπως και όλες οι προηγούμενες, εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τον ελληνικό λαό σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και παζάρια στην περιοχή, μετατρέποντας την πατρίδα μας σε μια απέραντη αμερικανονατοική βάση, ενώ στέλνουν στρατιωτικές μονάδες σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων και δαπανούν για το σκοπό αυτό τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς. Με την διαχρονική αυτή πολιτική των κυβερνήσεων, καμιά εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας δεν εξασφαλίζεται στην πράξη.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, με στόχο να κρατήσουν την Τουρκία μακριά από την επιρροή της Ρωσίας, ουσιαστικά ενισχύουν τις τουρκικές επιδιώξεις.

Την ίδια στιγμή η θηλιά σφίγγει ολοένα και περισσότερο για τον ελληνικό λαό σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η κοινωνική ασφάλιση, υγεία, παιδεία η πρόνοια.

Την περίοδο που διανύουμε έχουμε καθήκον, τιμώντας και τη θυσία των συναδέλφων μας, να αγωνιστούμε για έναν καλύτερο κόσμο, για μια ζωή με αξιοπρέπεια, τώρα και στο μέλλον.   

20/1/2022

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)