Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)τιμώντας τους νεκρούς των Ιμίων

Στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Β. Σοφίας και των οδών Ρηγίλλης και Μουρούζη, κατέθεσε σήμερα, η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων, η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, η ΠΕΑΠΣ, και η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Στην εκφώνησή του, εκ μέρους της ΚΕΘΑ ο Μάλαμας ΤσαρδάκηςΠλωτάρχης ΠΝ ε.α σημείωσε:

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα τιμά και φέτος τους νεκρούς των Ιμίων με την ευκαιρία της θλιβερής επετείου της απώλειας τους:
 Αντιναύαρχο Χ. Καραθανάση, 34 ετών, κυβερνήτη,
– Αντιναύαρχο Π. Βλαχάκο, 31 ετών, συγκυβερνήτη, και
 Πλοίαρχο Ε. Γιαλοψό, 29 ετών, χειριστή συσκευών,

καθώς και όλους όσους μέχρι σήμερα δώσανε τη ζωή τους ασκώντας τα καθήκοντά τους για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

«Έχουν περάσει 26 χρόνια από τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου του 1996. Τη ζοφερή εκείνη νύκτα που έλαβαν χώρα τα θλιβερά γεγονότα στις βραχονησίδες των Ιμίων, που έμεινε χαραγμένη στην Ιστορία και τιμούμς όλοι εμείς σήμερα. Η τουρκική επιθετικότητα συνεχώς αυξάνεται, με αμφισβήτηση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, ταυτόχρονα απειλεί με κήρυξη πολέμου (casus belli) σε τυχόν επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ.

Αυτή η πολιτική των κυβερνήσεων δεν εξασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή μας και δεν προσφέρει καμία εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, με στόχο να κρατήσουν την Τουρκία μακριά από την επιρροή της Ρωσίας, ουσιαστικά ενισχύουν τις τουρκικές επιδιώξεις.

Η κυβέρνηση της χώρας, όπως και όλες οι προηγούμενες, εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τον ελληνικό λαό σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και παζάρια στην περιοχή, μετατρέποντας την πατρίδα μας σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, ενώ στέλνουν στρατιωτικές μονάδες σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων και δαπανούν για το σκοπό αυτό τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς.

Την ίδια στιγμή η θηλιά σφίγγει ολοένα και περισσότερο για τον ελληνικό λαό σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η κοινωνική ασφάλιση και η ιδιωτικοποίηση των επικουρικών ταμείων.

Η χρηματοδότηση των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ προέρχεται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους, με μεγάλες περικοπές στις ήδη πετσοκομμένες παροχές των συνταξιούχων συναδέλφων, αλλά και μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των εν ενεργεία συναδέλφων μέσω νέων αυξήσεων των εισφορών.

Η Παιδεία με τα στοιβαγμένα τμήματα των 25 παιδιών ανά τάξη και με ελλείψεις παιδαγωγών και η Υγεία με το επιστέγασμα της πανδημίας και τους χιλιάδες νεκρούς και το προσωπικό σε όρια κατάρρευσης.

Με την διαχρονική αυτή πολιτική των κυβερνήσεων, καμιά εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας δεν εξασφαλίζεται στην πράξη.

Τιμώντας τη θυσία των συναδέλφων μας, έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε για έναν κόσμο, για μια ζωή με αξιοπρέπεια, τώρα και στο μέλλον».

η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)