ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Στις 26 Φλεβάρη συμπληρώνονται δυο χρόνια από το ξεκίνημα της πανδημίας, «εγκαινιάζοντας» μια πραγματική τραγωδία για το λαό, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη. Την μέρα αυτή σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων καλούν σε συλλαλητήριο, με το σύνθημα:

«Τίποτα δε χαρίζεται, τα πάντα κατακτιούνται με αγώνα».

Οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, επειδή, όπως και όλος ο λαός, είμαστε αγανακτισμένοι γιατί:

  • Δε μπορούμε να συμβιβαστούμε με τους δεκάδες νεκρούς από την πανδημία κάθε μέρα, δεν ανεχόμαστε να μην στηρίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας και να μην παίρνονται μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις συγκοινωνίες.
  • Η ακρίβεια  και οι ανατιμήσεις στην Ενέργεια και σε βασικά προϊόντα γονατίζει τις οικογένειές μας, εργαζόμενους και συνταξιούχους. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας προκαλεί βάναυσα. Μας εμπαίζει βαφτίζοντας «μέτρα στήριξης» τα ψίχουλα των λίγων ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα, σαν να δίνει ελεημοσύνη σε επαίτες.
  • Δεν ανεχόμαστε τα παιδιά μας να εργάζονται, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα, με μερική απασχόληση, ωράρια λάστιχο, με απλήρωτη εργασία και απολύσεις.

Είμαστε αγανακτισμένοι γιατί ταυτόχρονα, αυξάνει η κερδοφορία των επιχειρηματιών υγείας, ενώ απλόχερα δίνονται δισεκατομμύρια στα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στη λεγόμενη «πράσινη Ενέργεια», ώστε να αυγατίσουν τα κέρδη τους.

Επιπλέον, ενώ, για τον λαό «δεν έχει μία», πάνω από 4 δισ. ευρώ δίνονται κάθε χρόνο, για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες στις οποίες η χώρα μας, με όλες τις κυβερνήσεις είναι πρωταθλήτρια. Ο χορός των δισεκατομυρίων συνεχίζεται στις μέρες μας, για την απόκτηση νέων φρεγατών και αεροσκαφών, που τόσο λόγω των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων, αλλά και με βάση το γράμμα της «στρατηγικής εταιρικής σχέσης» Ελλάδας – Γαλλίας, θα αξιοποιηθούν κυρίως σε ιμπεριαλιστικές, ευρωΝΑΤΟϊκές επιθετικές αποστολές.

Συνάδελφοι

Οι απόστρατοι της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) στηρίζουμε  τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς το άγχος και την ανασφάλεια. Για  κοινωνική ασφάλιση, για μέτρα αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ακρίβειας, για την  προστασία της υγείας του λαού.

Απευθύνουμε κάλεσμα  συμμετοχής  στο συλλαλητήριο της 26ης του Φλεβάρη, προκειμένου, μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους άλλους συνταξιούχους, να καταδικάσουμε τους αντεργατικούς νόμους που τσακίζουν τις ζωές μας και των παιδιών μας, την γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και συμμετέχουμε στα πανελλαδικά  συλλαλητήρια.

Μόνο με τη συλλογική δράση που σήμερα κιόλας μπορεί να ξεκινάει από λίγους, αλλά αύριο να συσπειρώνει περισσότερους, μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, ή και να αποτρέψουμε την καπιταλιστική λαίλαπα και να κερδίσουμε αυτά τα οποία δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

Στην Αθήνα το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι

στο Σύνταγμα

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.  
  • Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο τον λαό. Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Μειώσεις της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια
  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να  επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα με το psi και το χρηματιστήριο, – αποθεματικά των Ταμείων μας.
  • Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα.
  • Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί.
  • Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, που είναι σε βάρος των κοινωνικών παροχών.            

 Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα

                                                                                            16/2/2022