Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που οργανώνουν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα

Συνάδελφοι απόστρατοι

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις προχωρούν  σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Στο πλευρό τους τάσσεται και η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα και όλοι μαζί απαιτούμε:

  • Να μας αποδοθούν όλα αυτά που αδίκως για πάνω από δέκα χρόνια μας έχουν περικόψει  και να σταματήσουν οι νέες μειώσεις. Να παρθούν μέτρα κατά της ακρίβειας.
  • Να απεμπλακεί η χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, καταδικάζοντας την επικίνδυνη για τον λαό συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους οργανισμούς.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά αυτό που χαρακτηριστικά έγραφε ο Βάρναλης: ’’να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαί’’.

Οι γιγαντιαίες αυξήσεις τιμών στην Ενέργεια, στα καύσιμα, και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης επηρεάστηκαν από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά εκτοξεύτηκαν από πολύ πιο πριν. Όλα αυτά ήρθαν να ’’κουμπώσουν’’ με την ήδη βεβαρημένη καθημερινότητα στις οικογένειες μας, με τους τσακισμένους μισθούς, τη λειψή σύνταξη, τα επιδόματα πείνας, τα δυσβάσταχτα βάρη για τη μόρφωση των παιδιών και εγγονιών μας, την υγεία κ.λπ.

Η απόστρατοι της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) απευθύνουμε κάλεσμα για κοινό αγωνιστικό βηματισμό με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Μέσα από τη συλλογική  δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε και να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά και αντισυνταξιουχικά μέτρα. Μόνο με τη μαζική συμμετοχή και δράση μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή που ζούμε και  τα νέα μέτρα που μαγειρεύονται.

Καμιά επανάπαυση. Μας τσάκισαν τα δικαιώματα την περίοδο της κρίσης που οι επιχειρηματικοί όμιλοι δημιούργησαν, τώρα συνεχίζουν στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης στον ίδιο δρόμο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που οργανώνουν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα

την Πέμπτη 14 Απρίλη 10:30 π.μ

η παναττική συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.  

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Αυξήσεις τώρα σε όλες τις συντάξεις.
  • Μείωση της φορολογίας και κατάργηση των βάρβαρων χαρατσιών, μέτρα ανακούφισης από το κύμα ακρίβειας. 
  • Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, να ανοίξουν  όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών- νοσηλευτών. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να  επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα με το psi και το χρηματιστήριο, αποθεματικά των Ταμείων μας.
  • Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα. Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί.
  • Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, που είναι σε βάρος των κοινωνικών παροχών.

12/4/2022

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα