Ένας ακόμη αγαπημένος, ένας πολύτιμος σύντροφος, συναγωνιστής, ο Γιώργος Ροΐδης, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας.

Με θλίψη και πόνο, σύντροφε Γιώργο, η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα, η ΚΕΘΑ, οι σύντροφοι και συναγωνιστές σου, βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο κλείσιμο της αγωνιστικής σου ζωής.

Δεν ήρθαμε όμως για να σε αποχαιρετίσουμε. Δεν ήρθαμε μόνο να πούμε στην αγαπημένη σου οικογένεια λόγια εκτίμησης και παρηγοριάς. Κυρίως ήρθαμε για να σου εκφράσουμε λόγια τιμής για ότι προσέφερες στο αγώνα μας.

Μέσα από τις γραμμές της ΚΕΘΑ δηλώσαμε κι αναγνωρίσαμε ότι είμαστε γέννημα θρέμμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ταυτόχρονα όμως μαζί, μέσα από τις ίδιες γραμμές, διατρανώσαμε ότι συντασσόμαστε στο ίδιο μετερίζι με το λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, για αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στα κοινά προβλήματα γιατί είναι ίδιες αιτίες που τα γενούν.

Σπουδάσαμε, ζήσαμε, ταυτιστήκαμε και αγαπήσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις.  Διαφωνήσαμε όμως απόλυτα με την πολιτική πρακτική που χρόνια εφαρμόζεται, με βάση την οποία οι Ε. Δ. είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και θεωρούνται τσιφλίκι της εκάστοτε κυβέρνησης.

Συναγωνιστή Γιώργο σ’ αυτούς  τους αγώνες ήσουν μπροστά. Ήσουν μπροστά στον αγώνα, να ενημερώσουμε, να πείσουμε για όλα αυτά τους συναδέλφους μας, να σπάσουμε στερεότυπα, καλλιεργημένες φοβίες, αναστολές  δεκαετιών. Όπως ήσουν μπροστά και στη διεκδίκηση λύσεων στα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους.

Όλοι όσοι σε γνώρισαν, σύντροφε Γιώργο, σε καλές αλλά και σε δύσκολες εποχές, εκεί που κρίνεται το μέγεθος, η αντοχή και το βάθος του αγωνιστή, σε εκτίμησαν και σε αγάπησαν.

Σ’ αγαπήσαμε για την αφοσίωσή σου και τη συνέπεια στους αγώνες σου.

Σ’ αγαπήσαμε για την ευγένεια, την καλοσύνη σου, για το ήθος σου και τη σεμνότητά σου. Για όλη εκείνη τη συμπεριφορά σου που ήταν υπόδειγμα συντροφικότητας, πρότυπο συνέπειας λόγων και έργων, σε κάθε έκφραση της ζωής σου.

Φεύγεις σήμερα από κοντά μας. Όμως όλοι ξέρουμε ότι δε χάνεσαι.

Γιατί στο νου και στην καρδιά μας θα ‘χεις πάντα μια ξεχωριστή θέση. Εκεί θα βρίσκεσαι και θα στηρίζεις τα βήματα του αγώνα μας που συνεχίζεται.

Καλό σου ταξίδι.

Εκ μέρους της ΚΕΘΑ τον επικήδειο εκφώνησε ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντισυνταγματάρχης ε.α, Νίκος Παπαναστάσης