ΓΙΑ ΤΑ 77 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Η 9η Μάη 1945, είναι η μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ημέρα τιμής, μνήμης, υπόκλισης στα εκατομμύρια νεκρών που έπεσαν στη μάχη για την ήττα του ναζισμού. Είναι η μέρα που θυμίζει την άσβεστη προσφορά του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού και των αντιστασιακών κινημάτων της Ευρώπης.

Η μέρα αυτή σηματοδοτεί τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Ευρώπη, του φονικότερου πολέμου που γνώρισε η ανθρωπότητα, με την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας.Ένα πόλεμο που διήρκησε 2.194 μέρες, και κάλυψε 22 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, ενώ κόστισε τη ζωή σε πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Περισσότερα από 20 εκατομμύρια ήταν οι νεκροί της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι απόστρατοι της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), εμπνεόμαστε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη! Τιμάμε όλους όσους αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, όλους όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό – φασιστικό ιμπεριαλιστικό «Άξονα» Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.

Αποτίουμε  ιδιαίτερο φόρο τιμής στους εκατοντάδες στρατιωτικούς, χωροφύλακες και αστυνομικούς, που πήραν μέρος στην εθνική αντίσταση, ενάντια στους κατακτητές της πατρίδας μας και στους ντόπιους συνεργάτες τους. Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από την ηρωική αντίσταση του Λαού μας, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ για την Λευτεριά.

Η ιστορία αυτή, που γράφτηκε με το αίμα των λαών , γίνεται προσπάθεια να “ξαναγραφτεί”, καθώς επιχειρούν να σβηστεί η ιστορική μνήμη και ο συμβολισμός της, ως μέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.Η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας και ασελγώντας στη μνήμη εκατομμυρίων θυμάτων εναντίον του ναζισμού – φασισμού, μετονόμασε την ημέρα νίκης 9ης Μάη 1945, σε “Μέρα της Ευρώπης”. Στόχος τους είναι να σβήσουν από την ιστορική μνήμη, από τη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, την ανεξάντλητη δύναμη των λαών που, μπορούν να συντρίψουν τον φαινομενικά πανίσχυρο αντίπαλό τους.

Την τακτική της ΕΕ, ακολουθεί και η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, συγχέοντας σκόπιμα και ανιστόρητα την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης με την «ημέρα της Ευρώπης». Είναι χρέος όλων μας, να αντιπαλέψουμε αυτή την  προπαγάνδα, καθώς επίσης και την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων, που εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό!Ο φασισμός, σε όποια έκδοση και μορφή αν εμφανίζεται, ήταν είναι και θα είναι, ο θανάσιμος εχθρός της ειρήνης. Είναι γέννημα – θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, της μήτρας, που γεννά τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Οι απόστρατοι μαζί με τον λαό έχουμε χρέος να στείλουμε πίσω στα λαγούμια τους, νοσταλγούς των χιτλερικών, ναζί, φασίστες και ρατσιστές, πολιτικούς απογόνους των δωσίλογων της κατοχής και των συνεργατών των ναζί.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας και τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας, που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από λαϊκές οικογένειες εκφράζουν το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό! Είναι αναγκαίο να αγνοήσουν και να απομονώσουν κάθε φασιστική φωνή που θέλει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ρόλο μηχανισμού καταστολής, ενάντια σε όποιον αγωνίζεται, για το ψωμί και το δίκιο του! Είναι απαράδεκτες σαν σκέψεις και εγκληματικές ως ενέργειες!

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο Α’ ήταν απόρροια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα των αγορών, που οξύνθηκαν σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Σήμερα 77 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη, οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου όλο και μεγαλώνουν!  30 χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, όλοι όσοι πανηγύριζαν και υπόσχονταν έναν κόσμο ειρήνης, ασφάλειας, ελευθερίας, έχουν διαψευστεί με εκκωφαντικό τρόπο. Μετά τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία, τις αλλαγές συνόρων και τους διαμελισμούς κρατών στην Ευρώπη, στους οποίους πρωτοστάτησαν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., ένας ακόμη ιμπεριαλιστικός πόλεμος διεξάγεται σήμερα σε ευρωπαϊκό έδαφος, με την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, όπου ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα συγκρούονται μεταξύ τους, για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους Ενέργειας.

Σε αυτά τα σχέδια και τους συνεπαγόμενους κινδύνους έχει εμπλακεί και η χώρα μας με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά, έχοντας μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε αμερικανονατοϊκή βάση, με την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού, καιΕνόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις και αποστολές εκτός συνόρων.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει  αμέσως η συμμετοχή και κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιανδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.Να σταματήσει η αποστολή εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
  • Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός, υπαξιωματικός εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήριο πολέμου.
  • Αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η Αντιφασιστική Νίκη της 9ης Μάη 1945 δεν παραχαράσσεται, ούτε μπορεί να σβηστεί από την λαϊκή μνήμη! Θυμίζει στους παλιούς τα δεινά του πολέμου και διδάσκει στους νέους τα πολύτιμα διδάγματα για αποτελεσματικό αγώνα ενάντια στις αιτίες που προκαλούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ώστε η ανάγκη των λαών για ειρήνη να γίνει πραγματικότητα.

Ας μη διαφεύγει, όμως σε κανένα, ότι οι ίδιοι που κλέβουν τον ιδρώτα κάθε λαού σε συνθήκες ειρήνης, είναι οι ίδιοι που τον στέλνουν στον πόλεμο για να σκοτωθεί για τα συμφέροντά τους.Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εμπνέει τους λαούς, και τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους.

Ζήτω η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

                                                   7/5/2022

Η  ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ