ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 40η  ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Την Κυριακή 22 Μάη θα πραγματοποιηθεί η 40η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης  που διοργανώνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη(ΕΕΔΥΕ), Επιτροπές Ειρήνης, σωματεία και φορείς. Στο πλευρό του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος τάσσεται και η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)…..

Συνάδελφοι

Με όλα αυτά που ζούμε στις μέρες μας, κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος  δεν μπορεί  να έχει άλλη επιλογή, παρά να συνταχθεί με το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα το οποίο προάγει και υπερασπίζεται το ύψιστο αγαθό των λαών την ΕΙΡΗΝΗ.

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προετοιμάστηκε αρκετά χρόνια πριν, από τον ανταγωνισμό των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ με τη Ρωσία στην ευρύτερη περιοχή. Οι έντονοι ανταγωνισμοί ανάμεσά στους ιμπεριαλιστές οδήγησαν στην σημερινή εξέλιξη, σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και όχι μόνο. Όλα δείχνουν μάλιστα, ότι πρόκειται για ένα πόλεμο που μπορεί να γενικευτεί!

Στις μέρες μας που η «ειρήνη» τουφεκίζεται και ο πόλεμος είναι στην πόρτα μας, σας καλούμε να πάρετε μέρος στην 40η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει στην Αθήνα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.), τιμώντας τον άξιο μαχητή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας,

την Κυριακή 22 Μάη 2022

08.00 Τύμβος Μαραθώνα – Τελετή Έναρξης, ακολουθούν κατά τόπους ενδιάμεσες στάσεις,

18.30 Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων. Ομιλία, χαιρετισμοί συναυλία.

Απαιτούμε:

  • Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός, υπαξιωματικός να μη σταλεί στην Ουκρανία ή σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  • Να ακυρωθεί η αποστολή μονάδας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Βουλγαρία. 
  • Να σταματήσει η αποστολή εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
  • Να σταματήσει  αμέσως κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιανδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήριο πολέμου.
  • Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

                                                                                                                       18/5/2022

 Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ