ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συνάδελφοι απόστρατοι 

Στο δρόμο του αγώνα κατεβαίνουν για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι της χώρας, με την πανελλαδική συγκέντρωση που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις  στην Αθήνα.

Στο πλευρό τους τάσσεται και η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα και όλοι μαζί απαιτούμε:

  • Να δοθούν τώρα και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες, επικουρικές και μερίσματα σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια που τσακίζει κόκαλα.
  • Να καταργηθούν η αντεργατική – αντιλαϊκή –αντιασφαλιστική νομοθεσία και φοροληστεία.

Στις σημερινές συνθήκες το κόστος ενέργειας, καυσίμων, αλλά και βασικών ειδών πρώτης ανάγκης είναι δυσβάστακτο για κάθε οικογένεια. Η κατάσταση αυτή, που προϋπήρχε του πολέμου στην Ουκρανία, επιδεινώθηκε μετά το ξέσπασμα του, ενώ με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα μας συμμετέχει στον πόλεμο και στις κυρώσεις εναντίον  της Ρωσίας γεγονός που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

Η απόστρατοι της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

  • απαιτούμε να απεμπλακεί η χώρας μας από τον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, καταδικάζοντας την επικίνδυνη για τον λαό συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους οργανισμούς και
  • απευθύνουμε κάλεσμα για κοινό αγωνιστικό βηματισμό με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. 

Μας τσάκισαν τα δικαιώματα την περίοδο της κρίσης που οι επιχειρηματικοί όμιλοι δημιούργησαν, τώρα συνεχίζουν στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης στον ίδιο δρόμο. Μέσα από τη συλλογική δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε και να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά και αντισυνταξιουχικά μέτρα. Καμιά  επανάπαυση.  Ενώνουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες συνταξιούχων και συμμετέχουμε στην

Πανελλαδική  συγκέντρωση των Συνταξιουχικών Οργανώσεων

την Παρασκευή 24 Ιούνη στις 11π.μ.

στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία στο μέγαρο Μαξίμου.

Συνάντηση αποστράτων Κοραή και Σταδίου

 Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.  Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα με το psi και το χρηματιστήριο, αποθεματικά των Ταμείων μας.
  • Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα. Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί.
  • Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.
  • Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, να ανοίξουν όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Να  γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών- νοσηλευτών. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, που είναι και σε βάρος των κοινωνικών παροχών.

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα

                                                                                                     22/6/2022