77 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ  ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ -ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

Φέτος συμπληρώνονται εβδομήντα επτά χρόνια από το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξαν οι ΗΠΑ εναντίον του λαού της Ιαπωνίας με τη ρίψη ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945). Οι ρίψεις των βομβών μετέτρεψαν σε σορούς ερειπίων τις δυο πόλεις – στόχους των ΗΠΑ, με χιλιάδες νεκρούς, με τεράστιες συνέπειες στους επιζήσαντες και στο περιβάλλον, που δηλητηριάστηκε για δεκαετίες μετά, ενώ καταστράφηκε ανυπολόγιστης αξίας πολιτιστικός πλούτος.

Αποτελεί το μεγαλύτερο μαζικό έγκλημα εξόντωσης ανθρώπων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πραγματικός στόχος ήταν οι λαοί και η ΕΣΣΔ, που είχε γίνει παγκόσμιο σύμβολο της πάλης των λαών, για το κτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου.

Η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους, χρησιμοποιώντας το ψέμα της «στρατιωτικής αναγκαιότητας» των πυρηνικών πληγμάτων, αν και ο Β’ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός πόλεμος είχε ήδη τελειώσει!

Οι σημερινές εξελίξεις

Στις μέρες μας, διανύουμε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο για τον ελληνικό λαό και για όλους τους λαούς του κόσμου.

Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, που ακολούθησε τη συσσώρευση επί χρόνια εύφλεκτου «υλικού» στην περιοχή και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης και των ανταγωνισμών με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δείχνουν ότι τα πάντα κρέμονται από μία κλωστή.

77 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα στην Ιαπωνία, η πυρηνική απειλή ορθώνεται μπροστά στην ανθρωπότητα. Πρόσφατα η Ρωσία δήλωσε ετοιμότητα να κάνει χρήση των πυρηνικών που διαθέτει, αν αισθανθεί ότι κινδυνεύει! Το ΝΑΤΟ έχει υιοθετήσει τη στρατηγική για το «πρώτο πυρηνικό πλήγμα», από τη Σύνοδο κορυφής στη Βαρσοβία (Ιούλιος 2016). Τον Ιούνη του 2021 στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες επαναβεβαιώθηκε το πρώτο πυρηνικό πλήγμα ως στοιχείο και της νέας στρατηγικής ‘’ΝΑΤΟ 2030’’. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να πλήξει πρώτο με πυρηνικά όπλα μεγάλης ισχύος τους αντιπάλους του, αν εκτιμήσει ότι απειλείται. Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται, με τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές να εντείνονται και σε άλλες περιοχές της γης, ο κίνδυνος γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου και ίσως πυρηνικού, είναι πιο ορατός από ποτέ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει βαριές ευθύνες. Κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση με βαριές συνέπειες στη ζωή του λαού, που βιώνει την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και την ενεργειακή φτώχεια, την επίθεση στο δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, συνολικά την όξυνση των προβλημάτων του.

Συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κυβερνήσεων. Διεκδικεί τη «γεωπολιτική αναβάθμιση» της χώρας, για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, συμμετέχοντας σε επιθετικές κινήσεις σε βάρος άλλων λαών. Συμμετέχει σε στρατιωτικές αποστολές και πολεμικές ασκήσεις εκτός συνόρων, στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, τον Περσικό Κόλπο κ.α. Στέλνει Patriot στη Σαουδική Αραβία, δυνάμεις στο Μάλι. Συνεργάζεται με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Διαθέτει τη Σούδα και άλλες βάσεις στις ΗΠΑ, ώστε από εκεί πλοία, αεροσκάφη και στρατεύματα να συμμετέχουν στην περικύκλωση της Ρωσίας. Παράλληλα η κυβέρνηση διαθέτει πολεμικά πλοία και  αεροσκάφη της χώρας, για τον ίδιο σκοπό στη Μαύρη Θάλασσα. Στις μέρες μας είναι πολύ ανησυχητικές οι συζητήσεις, για την πιθανή μεταφορά πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα. Εκτός από τις ήδη υπαρκτές εγκαταστάσεις αποθήκευσης τους στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο, ως νέα υποψήφια για «υποδοχή» τους ονοματίζεται και η Αλεξανδρούπολη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, ψήφισε την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις που αναβαθμίζει τις αμερικανοΝΑΤΟικές υποδομές στη Σούδα και έχει επεκταθεί περιλαμβάνοντας την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο κ.α. Το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε στην αποστολή πολεμικού υλικού στο πεδίο του πολέμου στην Ουκρανία, αδυνατίζοντας ακόμα και την άμυνα των νησιών του Αιγαίου. Ακόμη αποφάσισε την αποστολή Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων στην «Ομάδα Μάχης» του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία, με μέτωπο προς την Ρωσία! Με την πολιτική αυτή η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο σε ενδεχόμενη εξάπλωση της πολεμικής σύγκρουσης.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ξεπερνώντας κατά πολύ το 2% του ΑΕΠ που ενισχύουν την επιθετική ικανότητα του ΝΑΤΟ και όχι την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας.

Η τουρκική προκλητικότητα και η αμφισβήτηση συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι ιδιαίτερα οξυμένες σήμερα. Στηρίζονται στις «πλάτες» των Ευρωατλαντικών, που μιλάνε για «διαφορές που πρέπει να επιλυθούν σε συμμαχικό πνεύμα» για να εξασφαλιστεί η ΝΑΤΟϊκή συνοχή. Η καλλιέργεια απατηλών προσδοκιών ότι ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη, είναι ανάγκη να απορριφθεί από το λαό, καθώς πρόκειται για ένα ακόμη ψέμα των ελληνικών κυβερνήσεων. Πρόκειται για ένα αφήγημα, που συντρίφτηκε από την πραγματικότητα.

Το κάλεσμα της ΚΕΘΑ

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα με αφορμή την 77η επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος, τιμά τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών του πυρηνικού ολοκαυτώματος αλλά και των εκατομμυρίων νεκρών των ιμπεριαλιστικών πολέμων σ’ όλη τη γη και καλεί τους συνάδελφους σε κάθε γωνιά της χώρας, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης, που οργανώνουν οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης.

Στην Αθήνα οι συνάδελφοι καλούνται στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ στο Θησείο, την Τρίτη 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 8 μμ. και στην πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Καταδικάζουμε:

  • Το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
  • Τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
  • Να ματαιωθούν οι αποστολές ενόπλων δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Επιστροφή όλων στη χώρα.
  • ΌΧΙ στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ..
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στο Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

4 /8/2022

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα