ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΘΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Απόστρατοι συνάδελφοι

Εργατικά συνδικάτα και σωματεία της Αττικής παίρνουν τη σκυτάλη από το μεγάλο και ελπιδοφόρο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ και διοργανώνουν  συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα

Την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2022 στις 7μμ.

Στο πλευρό τους τάσσεται και η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα.

Με την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την αντιλαϊκή πολιτική στην Ενέργεια την «τόνωση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», με φοροαπαλλαγές και κρατικές επιδοτήσεις η κυβέρνηση σπρώχνει τα νοικοκυριά ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια, όπως έκαναν κι όλες οι προηγούμενες.

Πάει πολύ λοιπόν να παριστάνει τον «σωτήρα» και να διαγκωνίζεται με τα άλλα αστικά κόμματα για τα λίγα ευρώ των «voucher» και των «pass», που δίνονται με κριτήριο το ποιος είναι φτωχότερος.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ μόνο ως μέτρα κοροϊδία θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε.

Δεν αποτελούν καμία ουσιαστική ανακούφιση των εργαζομένων καθώς καλύπτουν ένα πολύ μικρό μέρος των τεράστιων απωλειών που έχει ο λαός συνολικά.

Σε εμάς τους συνταξιούχους, ενώ έχουμε πληρώσει πάρα πολλά χρήματα όλα τα χρόνια του εργάσιμου βίου μας, αντί να πάρουμε τα δώρα μας και την σύνταξή μας στα προ κρίσης επίπεδα, η κυβέρνηση έρχεται να μας δώσει ένα επίδομα, την εισφορά αλληλεγγύης που ούτως ή άλλως το έχουμε κερδίσει με τους αγώνες μας και τις δικαστικές αποφάσεις.

Καμιά αναμονή – κανένας εφησυχασμός.    Τώρα είναι η ώρα μαζί με τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, τη νεολαία να απορρίψουμε τα αποπροσανατολιστικά διλήμματα, για να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Προσπαθούν συνεχώς να μας τρομοκρατήσουν και να μας φοβίσουν επικαλούμενοι τις «δυσκολίες» που οι ίδιοι δημιουργούν και την «βαρυχειμωνιά» που έρχεται.

Προσπαθούν να μας καλλιεργήσουν την αντίληψη ότι θα πρέπει να παγώσουμε το χειμώνα, που σημαίνει ότι θέλουν να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας τον 21ο αιώνα, να μην έχουμε θέρμανση, να μην έχουμε φως στα σπίτια και στις γειτονιές.

Αυτό το μέλλον ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας;

Κανένα σπίτι και κανένα σχολείο δεν πρέπει να παγώσει το χειμώνα. Γι’ αυτό απαιτείται να δυναμώσει ο αγώνας για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στη στρατηγική για την Ενέργεια, που ξεπαγιάζει τους πολλούς για να «ζεσταίνονται» τα κέρδη των λίγων.

Συνάδελφοι:

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) σας καλεί να συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στην συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα

την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2022 στις 7μμ.

Όλοι στον αγώνα για να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα!

 Διεκδικούμε και απαιτούμε::

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.  Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα με το psi και το χρηματιστήριο, αποθεματικά των Ταμείων μας.
  • Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα. Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί.
  • Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.
  • Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, να ανοίξουν όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Να  γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών- νοσηλευτών. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός, υπαξιωματικός να μη σταλεί στην Ουκρανία ή σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  • Να ακυρωθεί η αποστολή μονάδας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Βουλγαρία. 
  • Να σταματήσει η αποστολή εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
  • Να σταματήσει  αμέσως κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιανδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήριο πολέμου.
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, που είναι και σε βάρος των κοινωνικών παροχών.
  • Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

                               Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα

                                                           13/9/2022