ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ    

Συνάδελφοι απόστρατοι

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης από την ΔΕΘ για δήθεν «αυξήσεις στις συντάξεις», είναι στάχτη στα μάτια μας. 

Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για εμάς τους απόστρατους και όλους τους συνταξιούχους δεν αποτελούν καμία ουσιαστική ανακούφιση καθώς καλύπτουν ένα πολύ μικρό μέρος των τεράστιων απωλειών που έχουμε υποστεί εδώ και 13 χρόνια.

Ενώ έχουμε πληρώσει πάρα πολλά χρήματα όλα τα χρόνια του εργάσιμου βίου μας, αντί να πάρουμε τα δώρα μας και την σύνταξή μας στα προ κρίσης επίπεδα, η κυβέρνηση έρχεται να μας δώσει ένα επίδομα την εισφορά αλληλεγγύης που ούτως ή άλλως το έχουμε κερδίσει με τους αγώνες μας και τις δικαστικές αποφάσεις.

Όσο για την «αύξηση» 6% -7% που εξήγγελλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, ένα και πλέον εκατομμύριο συνταξιούχοι και απόστρατοι δεν θα τη δουν, γιατί με τον νόμο Κατρούγκαλου, που διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν “προσωπική διαφορά’’! Μάλιστα αυτό το ποσοστό δεν καλύπτει ούτε την αύξηση του τιμάριθμου του τελευταίου διαστήματος, ενώ καραδοκεί και η εφορία, αφού δε γίνεται διεύρυνση της φορολογικής κλίμακας.

Η «ραχοκοκαλιά» των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «μέτρα στήριξης», είναι μόνο για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας, των κατασκευών και των τραπεζών.

Για τον λαό είναι κάλεσμα να «προσαρμόσει» κι άλλο τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του προς τα κάτω. Να δεχτεί νέες θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία, να συμβιβαστεί με τη φτώχεια!

Σε ότι αφορά τα διάφορα εφάπαξ επιδόματα που μοιράζει η κυβέρνηση, δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο για να καλύψουν τις θεόρατες αυξήσεις στην Ενέργεια και στα καύσιμα, πόσο μάλλον να εξασφαλίσουν ρεύμα φτηνό για τις ανάγκες του απλού λαού. Στοχεύουν στα πιο φτωχά λαϊκά νοικοκυριά, αποβλέποντας ουσιαστικά στο να θωρακιστεί η «εισπραξιμότητα» και η κερδοφορία των ομίλων της Ενέργειας από τον κίνδυνο να αυξηθούν κι άλλο οι απλήρωτοι λογαριασμοί.

Συνάδελφοι

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις μετά και τις κυβερνητικές εξαγγελίες, προχωρούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα διεκδικώντας στο ακέραιο όσα απαιτούμε οι συνταξιούχοι μέχρι σήμερα και απορρίπτοντας τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.

Οι απόστρατοι της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα τάσσονται στο πλευρό τους και όλοι μαζί διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις άμεσα σε όλες τις συντάξεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες. Έτσι η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα, απευθύνει κάλεσμα για κοινό αγωνιστικό βηματισμό μαζί με τους συνταξιούχους.

Φτάνει πια δεν μπορούμε να μένουμε θεατές σε ότι αφορά τη ζωή τη δική μας των παιδιών μας, ολόκληρου του λαού. Αρνούμαστε να συνεχίζουμε να ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας όλο και χειρότερα, ενώ οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι συνεχίζουν να κερδίζουν.

Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα!

Καμία αναμονή λοιπόν και καμία προσδοκία από τους σημερινούς «σωτήρες» της ΝΔ και τους επίδοξους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάνει κριτική στην κυβέρνηση ότι μοιράζει λεφτά «που άλλοι άφησαν»!

   Όλοι στο Παναττικό Συλλαλητήριο που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες  Συνταξιουχικές Οργανώσεις στην Αθήνα,

        την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα.

         Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις
  • Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα.
  • Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί.
  • Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.
  • Να επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα με το psi και το χρηματιστήριο, αποθεματικά των Ταμείων μας.
  • Άμεση κατάργηση των παράνομων κρατήσεων του ν.4093/12 στα μερίσματα των αποστράτων. Επιστροφή τους από τον Μάιο του 2016.
  • Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους (προσέφυγαν δεν προσέφυγαν στα δικαστήρια) τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται.
  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, να ανοίξουν όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών- νοσηλευτών. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, που είναι και σε βάρος των κοινωνικών παροχών.

1/10/2022

Η Κίνηση για την

    

Εθνική Άμυνα