Συμμετοχή  Διμοιρίας Αντιαρματικών στο νεοσύστατο «Σχηματισμό Μάχης» του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία.

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα καταγγέλλει την πρόσφατη υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης για τη συμμετοχή  Διμοιρίας Αντιαρματικών στο νεοσύστατο «Σχηματισμό Μάχης» του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία.

Όπως  ανακοίνωσε  το ΓΕΕΘΑ η Διμοιρία αναχώρησε για το Νόβο Σέλο της Βουλγαρίας «στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Ανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ με την ανάπτυξη 4 (επιπλέον των προηγούμενων 4) Σχηματισμών Μάχης επιπέδου ενισχυμένου Τάγματος (Battlegroup)». Η Διμοιρία αντιαρματικών περιλαμβάνει: 6 τεθωρακισμένα οχήματα M901ITV, φορείς αντιαρματικών TOW-2 και άλλα τροχοφόρα οχήματα καθώς και επιτελείς της 33 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

Η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη συγκρότηση της δύναμης ΝΑΤΟ Enhanced Vigilance Activity Battlegroup Bulgaria (NATO eVA BGBGR) εγκρίθηκε με απόφαση ΚΥΣΕΑ στις 11 Μάη, με διάρκεια ανάπτυξης μέχρι τις 31 Δεκέμβρη «και δυνατότητα παράτασης εφόσον αποφασιστεί η χρονική επέκταση της αποστολής», όπως τονίζεται από το ΓΕΕΘΑ.

Κατά το ΓΕΘΑ, «η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην NATO eVA BG BGR αποσκοπεί στην ενεργό συμμετοχή τους στην ενίσχυση της αμυντικής διάταξης, της συνοχής και της αποτρεπτικής ικανότητας της Συμμαχίας, καθώς και στην προβολή των δυνατοτήτων τους σε διασυμμαχικό πλαίσιο, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή και πέραν αυτής»

Η δήθεν “ασφάλεια και σταθερότητα” που επιδιώκει η αστική τάξη της χώρας με την συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με τις βάσεις και την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, σήμερα στην Ουκρανία, όπως και εκείνοι παλαιότερα στην Γιουγκοσλαβία την Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν, αλλά και Αμπχαζία, Οσσετία, Κριμαία κ.ο.κ. 

Τον ίδιο αυτό στόχο  της δήθεν “ασφάλειας και σταθερότητας”  ευαγγελίζεται και το ΓΕΕΘΑ υλοποιώντας την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά, για συμμετοχή των ΕΔ σε αποστολές εκτός συνόρων συμβάλλοντας στην περικύκλωση της Ρωσίας. Τον ίδιο στόχο της “ασφάλειας και σταθερότητας” υποτίθεται εξυπηρετεί το ΓΕΕΘΑ με το να έχει στο πόδι τις ελληνικές ΕΔ ώστε να εκπαιδεύουν και να διατηρούν σε ετοιμότητα τους στόλους, τα αεροσκάφη και τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της γενικότερης προετοιμασίας τους απέναντι σε Ρωσία και Κίνα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν βαριές ευθύνες για την μέχρι σήμερα εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και πρόσφατα σε αυτόν της Ουκρανίας. 

Έχουν βαριές ευθύνες για την αξιοποίηση των στρατιωτικών βάσεων και υποδομών της χώρας, για την αποστολή στρατιωτικών τμημάτων, οπλικών συστημάτων, πυρομαχικών και άλλων εκτός συνόρων, αδυνατίζοντας αντικειμενικά και την άμυνα της χώρας. 

Έχουν ευθύνες γιατί συμφώνησαν για τη διεύρυνση της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας με νέες χώρες, όπως η Σουηδία και η Φιλανδία.

Έχουν βαριές ευθύνες γιατί η εμπλοκή αυτή, έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων, σε ενδεχόμενη, αλλά πιθανή, εξάπλωση της πολεμικής σύγκρουσης.

Στην  Κίνηση για την Εθνική Άμυνα απαιτούμε: 

  • Να επιστρέψει άμεσα η ελληνική Διμοιρία αντιαρματικών από το ΝΑΤΟϊκό «σχηματισμό μάχης» στη Βουλγαρία, που έχει αποφασιστεί κόντρα στη Ρωσία. 
  • Να σταματήσει  αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιανδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα. 
  • Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός, εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στο έδαφος της χώρας.
  • Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για τον ίδιο το λαό και τα παιδιά του. 
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του. 

                                                                                                                 15/10/2022

                                                     Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα