ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συνάδελφοι απόστρατοι

Αγωνιστικό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 9 Νοέμβρη 2022 απευθύνουν τα Συνδικάτα  καλώντας τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμιά ανοχή στις νέες παροτρύνσεις να «σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι». Να μην περιμένουν κανέναν «σωτήρα». Τους καλούν να γίνουνπρωταγωνιστές στη ζωή τους. 

Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια μαχητική προετοιμασία, από σωματεία και φορείς που περιλάμβανε κάθε μορφή δράσης: Από κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια σε απολύσεις και άλλες αντεργατικές εξελίξεις, μέχρι τις συντονισμένες παρεμβάσεις σε γειτονιές για να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια στο σκοτάδι, για να μην παγώσουν τα σπίτια του λαού, τα σχολεία των παιδιών του κ.ο.κ.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων είναι μεταξύ άλλων οι αυξήσεις στους μισθούς, η υπογραφή ΣΣΕ, η λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη της εργοδοσίας. Αλλά και από την κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης των ραγδαίων ανατιμήσεων και της ενεργειακής φτώχειας, με πλαφόν σε τιμές, κατάργηση φόρων κ.ά., στον αντίποδα των voucher της κοροϊδίας.  

Οι απόστρατοι της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) στεκόμαστε αγωνιστικά στο πλευρό όλων των εργαζομένων και στηρίζουμε  τις διεκδικήσεις τους για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με κατοχύρωση σύγχρονων δικαιωμάτων. 

Στηρίζουμε αντίστοιχα και τις διεκδικήσεις των εν ενεργεία συναδέλφων, που έχουν βαρεθεί τα διαχρονικά “χτυπήματα στην πλάτη”.

Καμιά αναμονή καμιά προσαρμογή στις αποφάσεις της κυβέρνησης!

Απευθύνουμε κάλεσμα  για κοινό αγωνιστικό βηματισμό μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, για να μην πληρώσει ο λαός, όλοι εμείς και οι οικογένειες μας, τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της ακρίβειας. 

Όλοι στους δρόμους για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.

  • Να σταματήσει  αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιανδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.
  • Να επιστρέψει η διμοιρία αντιαρματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από το ΝΑΤΟϊκό «σχηματισμό μάχης» στη Βουλγαρία, κόντρα στη Ρωσία.
  • Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
  • Κανένας  στρατευμένος , αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων.
  • Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για τον ίδιο το λαό και τα παιδιά του. 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και συμμετέχουμε στην πανελλαδική  απεργία. Για να δυναμώσει η πεποίθηση ότι τίποτα δεν  χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.            

Όλοι στη μάχη για να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός!

Σε κάθε πόλη και στην Αθήνα την Τετάρτη 9 Νοέμβρη 10.30 π.μ  στα Προπύλαια.

  Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και κατάργηση των αντεργατικών νόμων. 
  •  Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.  
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο,    βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. 
  • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
  • Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο τον λαό. 
  • Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να  επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα με το psi και το χρηματιστήριο, – αποθεματικά των Ταμείων μας.
  • Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα. 
  • Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί.
  • Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, που είναι σε βάρος των κοινωνικών παροχών.

                                                                       5 /11/2022           

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα