ΚΑΛΕΣΜΑ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Συνάδελφοι απόστρατοι,

Με επίκεντρο το νέο κρατικό προϋπολογισμό που μειώνει δραστικά το λαϊκό εισόδημα , Συνταξιουχικές  Οργανώσεις και Συνδικάτα  εργαζομένων συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα με συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς.

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) στέκεται αγωνιστικά στο πλευρό όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων στηρίζει τις διεκδικήσεις τους και παλεύουμε μαζί ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει στη φτώχεια, στην ακρίβεια, στη ζωή χωρίς δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε για την κάλυψη των δικών μας σύγχρονων αναγκών και των παιδιών μας,  στην υγεία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, ενάντια στην εμπλοκή και συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Στηρίζουμε  αντίστοιχα  και τις διεκδικήσεις των εν ενεργεία συναδέλφων,  που οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις όχι μόνο δεν ικανοποίησαν πάγια και δίκαια αιτήματα όπως διαχρονικά έχουν αναδείξει τα σωματεία τους, αντίθετα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τα πετσοκόψουν. Η πρόσφατη εξαγγελία του Πρωθυπουργού αναφορικά με τη δυσανάλογη οικονομική ενίσχυση -ύψους 600 € – των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ./Ελ.Ακτ. σε σχέση με τα στελέχη των ΕΔ αποτελεί μια ακόμη κατάφωρη αδικία και εμπαιγμό εναντίον τους.

Για εμάς τους απόστρατους τα «μέτρα στήριξης» της κυβέρνησης δεν αποτελούν καμία ουσιαστική ανακούφιση καθώς καλύπτουν ένα πολύ μικρό μέρος των τεράστιων απωλειών που έχουμε υποστεί εδώ και 13 χρόνια.

Ο πληθωρισμός “τρέχει” με ρυθμούς 12% και 13%, ενώ το ποσοστό που θα δοθεί θα είναι της τάξης του 6% -7% και θα αφορά μόνο τις κύριες συντάξεις. Σημειώνεται μάλιστα ότι ένα και πλέον εκατομμύριο συνταξιούχοι και απόστρατοι δεν θα δουν καμιά αύξηση, γιατί με τον νόμο 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), που διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν “προσωπική διαφορά’’! 

Συνάδελφοι,

Καμιά αναμονή καμιά προσδοκία ότι η λύση για το λαό θα έρθει «από τα πάνω», από την εναλλαγή αστικών κομμάτων στη διακυβέρνηση της χώρας!

Απευθύνουμε κάλεσμα για κοινό αγωνιστικό βηματισμό μαζί με τους εργαζόμενους τη νεολαία τους συνταξιούχους, για να μην πληρώσουμε και πάλι τις συνέπειες της ακρίβειας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Όλοι στους δρόμους για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.

  • Να σταματήσει  αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιανδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.
  • Να επιστρέψει η διμοιρία αντιαρματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από το ΝΑΤΟϊκό «σχηματισμό μάχης» στη Βουλγαρία κόντρα στη Ρωσία.
  • Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
  • Κανένας  στρατευμένος , αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων.
  • Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για τον ίδιο το λαό και τα παιδιά του.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που οργανώνουν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις και τα Συνδικάτα εργαζομένων σε όλη τη χώρα για να δυναμώσει η πεποίθηση ότι τίποτα δεν  χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.        

      Στην Αθήνα: Τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη στις 10.30 π.μ. στο παναττικό  συλλαλητήριο των Συνταξιουχικών Οργανώσεων  στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Και το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 12.30 μ.μ. στη συγκέντρωση των Συνδικάτων στο Σύνταγμα, 

  Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Επαναφορά  των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα.
  • Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις – μερίσματα και για την 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο,    βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Μαζικός αγώνας για να μη χαθεί κανένα  σπίτι. Να  καταργηθεί η άθλια νομοθεσία που ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ  να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στη λαϊκή στέγη ως κοινωνικό δικαίωμα.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, με την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας, που θα έχει ως κριτήριο την πλήρη και απολύτως δωρεάν πρόληψη, περίθαλψη, αποκατάσταση της υγείας του λαού.
  • Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να  επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα με το psi και το χρηματιστήριο, – αποθεματικά των Ταμείων μας.
  • Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί.
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, που είναι σε βάρος των κοινωνικών παροχών.

                                                                                                     8/12/2022

                                                    Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα