ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ 2023                                       

Συνάδελφοι,

Μετά τη μεγαλειώδη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης και το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Κυριακή 12 Μάρτη, αλλά και σε μια σειρά από πόλεις σε όλη την Ελλάδα,οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα πραγματοποιούν πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη, με το σύνθημα:

  «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία!»

 «Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας»,

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής να βρεθούμε ξανά στο δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους και τη νεολαία να παλέψουμε για να μη μείνει ατιμώρητο το έγκλημα στα Τέμπη, να μην πάρουν συγχωροχάρτι τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν.

  • Να διεκδικήσουμε σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες,
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, Υγεία δωρεάν για όλους
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Εδώ και τώρα αντισεισμικό έλεγχο σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς
  • Άμεσα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

Να ενώσουμε τις φωνές μας και να βροντοφωνάξουμε:

         Το Έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί!

Να μη μείνει έξω από το κάδρο η πολιτική της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρόμων, που υπηρέτησαν και υπηρετούν η ΕΕ και εναλλάξ οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Μια πολιτική, που αντιμετωπίζει τις σιδηροδρομικές μεταφορές ως πεδίο κερδοφορίας, αδιαφορώντας ακόμη και για θέματα ασφαλείας.

Η φωνή όλων των αθώων νεκρών θυμάτων, μέσα από τα δικά μας χιλιάδες στόματα, ζητά δικαίωση απέναντι στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που εγκληματούν λογίζοντας την ζωή μας για κόστος προς όφελος της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους.

        Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Την Πέμπτη 16 Μάρτη σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα 11.30 π.μ. στα Προπύλαια.

                                                                                                     15/3/2023

                                                     Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα