ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023  1η του Μάη συμμετέχουμε στον απεργιακό αγωνιστικό γιορτασμό!

 «Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν»: Γιορτάζουμε την απεργία της Πρωτομαγιάς στις συγκεντρώσεις του λαού τη μέρα που είναι αφιερωμένη στους αγώνες της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο.

1η του Μάη, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου, τιμάμε τους εργάτες του Σικάγο του 1886,  τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του ’36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την 1η Μάη του ’44, όλους όσους θυσιάστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Μόνο ελπίδα και αισιοδοξία μπορούν να μας γεμίσουν οι  πρωτοφανείς μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, νεολαίας στις απεργιακές συγκεντρώσεις μέσα στο Μάρτη με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη.

Η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα των απεργών των διαδηλωτών της νεολαίας έστειλαν στο καλάθι των αχρήστων τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βάλει εμπόδια στην λαϊκή πάλη. Οι εικόνες των μαζικών διαδηλώσεων στη Ελλάδα έρχονται να συναντήσουν τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις που συγκλονίζουν ολόκληρη την Ευρώπη, με απεργίες που γίνονται για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες σε μια σειρά από χώρες δείχνοντας τη δύναμη των λαών.

Φανερώνουν την αστείρευτη δύναμη του λαϊκού παράγοντα μέσα από την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, διεκδικώντας το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζει.

Απέναντι στο βαθύ σκοτάδι της αντιλαϊκής πολιτικής που παίζει στα ζάρια τη ζωή και το μέλλον του λαού, που σκαρώνει και απεργάζεται ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, εμπλέκοντας ακόμη βαθύτερα τη χώρα και το λαό μας, μπορούν να δημιουργηθούν ρωγμές φωτός.

Κανένας εργαζόμενος, άνεργος νέα και νέος να μη παρασυρθεί από  τις κοκορομαχίες ενόψει των εκλογών για το ποιος θα είναι ο επόμενος διαχειριστής, ενός συστήματος που σαπίζει και είναι εχθρικό απέναντι στη ζωή και το μέλλον μας. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποια κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική την επόμενη μέρα, αλλά αν θα είναι δυνατός ο λαός και αδύναμα τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα!

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στις πολιτικές της Ε.Ε. και Κυβερνήσεων που βάζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες  των εργαζομένων στη λογική του κόστους – οφέλους.

Διατρανώνουμε την αντίθεση μας  στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και  στον ιμπεριαλιστικό  πόλεμο στην Ουκρανία. Η  κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της, εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας στους πολέμους και στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας. Στέλνει βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά στην Ουκρανία, αδυνατίζοντας την άμυνα των νησιών. Ήδη ετοιμάζεται να στείλει και άλλον επιπλέον οπλισμό σημαντικό για την άμυνα της χώρας. Συμμετέχει στις κυρώσεις προς τη Ρωσία, που τελικά την πληρώνουν οι λαοί.

Η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί να γίνει αφετηρία αγωνιστικής κλιμάκωσης για  κάθε νέο, κάθε άνεργο ,κάθε εργαζόμενο και κάθε συνταξιούχο. Κάθε λαός να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του και να οικοδομήσει σχέσεις ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης, αμοιβαίου οφέλους με τους άλλους λαούς.

Καλούμαστε να διαφυλάξουμε όλα όσα κατακτήθηκαν με αιματοβαμμένους αγώνες, εδώ και πάνω από έναν αιώνα, γιατί σήμερα κινδυνεύουν να χαθούν περισσότερο από ποτέ!  

Συμμετέχουμε μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους και στις φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, για να συμπαρασταθούμε στα παιδιά μας, εργαζόμενους και ανέργους, που αγωνίζονται και διαμαρτύρονται!

Στην Αθήνα τη Δευτέρα 1η του Μάη στις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα.

                                                           27/4/2023

                                                                             Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα