ΓΙΑ ΤΑ 78 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα τιμά την Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών! Είναι μέρα τιμής, μνήμης, υπόκλισης στα εκατομμύρια νεκρών που έπεσαν στη μάχη για την ήττα του ναζισμού. Μέρα που θυμίζει την άσβεστη προσφορά του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού και των αντιστασιακών κινημάτων της Ευρώπης.

Η 9η Μάη 1945 σηματοδοτεί τη λήξη του β’ παγκόσμιου πολέμου στην Ευρώπη, του φονικότερου πολέμου που γνώρισε η ανθρωπότητα, με την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας.

Ένας πόλεμος που διήρκησε 2.194 μέρες, και κάλυψε 22 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, ενώ κόστισε τη ζωή σε πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Περισσότερα από 20 εκατομμύρια ήταν οι νεκροί της Σοβιετικής Ένωσης.

Aποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, όσους θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, σε όλους όσοι έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό – φασιστικό ιμπεριαλιστικό «Άξονα» Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.

Τιμάμε τους εκατοντάδες στρατιωτικούς, χωροφύλακες και αστυνομικούς, που πήραν μέρος στην εθνική αντίσταση, ενάντια στους κατακτητές της πατρίδας μας και στους ντόπιους συνεργάτες τους.

Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών!

Την ηρωική αντίσταση του Λαού μας, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, για τη Λευτεριά της πατρίδα μας.

Οι εδώ και καιρό κατάπτυστες προσπάθειες της ΕΕ, των αστικών τάξεων των χωρών της και των διάφορων αστικών κομμάτων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαστρεβλώσουν την Ιστορία, να συκοφαντήσουν τη Σοβιετική Ένωση και το σοσιαλισμό, για  να αθωώσουν τον καπιταλισμό δεν πρέπει να περάσει.

Μετά την νίκη της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες προσπαθούν να παραποιήσουν την ιστορία που γράφτηκε από τον κόκκινο στρατό, με το αίμα των λαών και να καθιερώσουν μία διαστρεβλωμένη ιστορία που τους εξυπηρετεί.

Στην παραχάραξη της ιστορίας πρωτοστατεί η ΕΕ που καθιέρωσε την 9η του Μάη, ως “Ημέρα της Ευρώπης”, ενώ την ίδια στιγμή με διάφορα προγράμματα προωθεί τον αντικομμουνισμό, την ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό.

Σε μια σειρά χώρες, απαγορεύονται τα ΚΚ όπως και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, τα κομμουνιστικά σύμβολα, διώκονται αγωνιστές και αποκαθίστανται οι ναζιστές, τα Ες-Ες.

Την ίδια ώρα, η ΕΕ στηρίζει τις αντιδραστικές – ναζιστικές δυνάμεις τάγματα Αζόφ κ.α, που συμμετέχουν στην πραξικοπηματική κυβέρνηση της Ουκρανίας και στη χώρα μας χειροκροτούν αυτά τα ναζιστικά τάγματα μέσα στη Βουλή.

Αποδεικνύεται, μια ακόμη φορά, πως ο ναζισμός – φασισμός είναι γέννημα θρέμμα απ’ τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος. Άλλωστε και ο Χίτλερ αναρριχήθηκε στην εξουσία με τη στήριξη γερμανικών, ευρωπαϊκών και μονοπωλίων των ΗΠΑ. Υποστηρίχθηκε δε από αυτά ακόμη και κατά την διάρκεια του β’ παγκοσμίου πολέμου. Μονοπώλια τα οποία μετά την λήξη του πολέμου ευνοήθηκαν από τα αστικά κόμματα και τα οποία μεσουρανούν στο καπιταλιστικό σύστημα μέχρι σήμερα.  Οι απόστρατοι μαζί με το λαό έχουμε χρέος να στείλουμε πίσω στα λαγούμια τους, νοσταλγούς των χιτλερικών, ναζί, φασίστες και ρατσιστές, πολιτικούς απογόνους των δωσίλογων της κατοχής και των συνεργατών των ναζί.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας και τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας, που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από λαϊκές οικογένειες εκφράζουν το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό! Είναι αναγκαίο να αγνοήσουν και να απομονώσουν κάθε φασιστική φωνή που θέλει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ρόλο μηχανισμού καταστολής, ενάντια σε όποιον αγωνίζεται, για το ψωμί και το δίκιο του!

Ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο πρώτος, ήταν αποτέλεσμα των ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα των αγορών, των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που οξύνθηκαν στις συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, βάθυναν την ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη και κατέστησαν και πάλι τη Γερμανία μεγάλη οικονομική δύναμη η οποία τελευταία προσπαθεί να αποκαταστήσει και τη στρατιωτική της ισχύ.

Σήμερα εβδομήντα οχτώ χρόνια μετά, στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε όλο τον κόσμο για τους δρόμους μεταφοράς και τις πλουτοπαραγωγικές πήγες, γίνονται ανακατατάξεις στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα.

Ένας ακόμα ιμπεριαλιστικός πόλεμος, που ματώνει τους λαούς για τα επιχειρηματικά κέρδη και τη γεωπολιτική ισχύ  είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της αστικής τάξης στη μοιρασιά της λείας των αγορών και της ενέργειας. Η ενεργή συμμετοχή της χώρας σε αυτό τον πόλεμοβάζει σε τεράστιο κίνδυνο το λαό μας.

Ο λαός μας  οι απόστρατοι  των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας απαιτείται να υψώσουμε  ακόμα πιο δυνατά τη φωνή μας , απαιτώντας άμεσα την απεμπλοκή της  χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, του οποίου οι αρνητικές συνέπειες είναι μεγάλες, τόσο για τον Ουκρανικό λαό, όσο και για όλους τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

              Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει  αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιανδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας και να σταματήσει η παροχή οποιουδήποτε είδους βοήθειας προς τους ιμπεριαλιστές
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  • Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός, υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.

Η Αντιφασιστική Νίκη της 9ης Μάη 1945 δεν παραχαράσσεται, ούτε μπορεί να σβηστεί από την λαϊκή μνήμη! Θυμίζει στους παλιούς τα δεινά του πολέμου και διδάσκει στους νέους τα πολύτιμα διδάγματα για αποτελεσματικό αγώνα ενάντια στις αιτίες που προκαλούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ώστε η ανάγκη των λαών για ειρήνη να γίνει πραγματικότητα. Ας μη διαφεύγει, όμως σε κανένα, ότι οι ίδιοι που κλέβουν τον ιδρώτα κάθε λαού σε συνθήκες ειρήνης, είναι οι ίδιοι που τον στέλνουν στον πόλεμο για να σκοτωθεί για τα συμφέροντά τους.

Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εμπνέει τους λαούς, και τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους.

 “Ζήτω η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών’’

                                                                     5/5/2023

                                      Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα