Για την εκδήλωση της ΕΑΑΣ στο Γράμμο και στο Βίτσι

Σε κλίμα άκρατου αντικομμουνισμού και παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας πραγματοποιήθηκαν στις 27/8/23, για μια ακόμη χρονιά, οι γνωστές φασιστοσυνάξεις στο Γράμμο και στο Βίτσι. Διοργανώθηκαν όπως κάθε χρόνο από τα Παραρτήματα Ιωαννίνων και Καστοριάς της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) με την συμμετοχή της κεντρικής ΕΑΑΣ, όπως και της ΕΑΑΑ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρέστησαν στην εκδήλωση εκπρόσωποι του κόμματος “ΝΙΚΗ”, καθώς και εκείνου των “Σπαρτιατών”, που όπως είναι γνωστό στηρίχτηκε από τον καταδικασμένο, εγκληματία, ναζιστή Κασιδιάρη. Πρόκειται για πολιτικούς απόγονους συνεργατών των ναζί και των Ταγμάτων Ασφαλείας. Μετείχαν επίσης και εκπρόσωποι ακροδεξιών, φασιστικών και βασιλικών οργανώσεων.

Είναι γενικά απαράδεκτο και αποτελεί προσβολή προς τους αποστράτους συναδέλφους, η διοργάνωση ή και η συμμετοχή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ, της ΕΑΑΑ και της ΕΑΑΝ (Μακρυγιάννη), πολύ δε περισσότερο μαζί με νοσταλγούς του Χίτλερ, των Ταγμάτων Ασφαλείας και των δικτατόρων Μεταξά – Παπαδόπουλου κ.α.

Αντίθετα, αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για εμάς τους νεότερους οι εκατοντάδες μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που στην περίοδο της φοβερής, της μεγάλης δεκαετίας του 1940 – 1950 τάχθηκαν ενάντια στην αγγλοαμερικανική ιμπεριαλιστική επέμβαση και την ντόπια αντίδραση. Μπροστά στο πραγματικό χρέος και καθήκον τους, όταν η πατρίδα και ο λαός μας κινδύνευε, διάλεξαν το δρόμο του αγώνα, της αντίστασης, της τιμής και της αξιοπρέπειας, με τίμημα την ίδια τους τη ζωή και όχι την υποταγή και τη δουλοφροσύνη.

Η ΕΑΑΣ, η ΕΑΑΑ και η ΕΑΑΝ, ως ΝΠΔΔ, εποπτεύονται απ’ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της εκάστοτε κυβέρνησης, γι‘ αυτό και οι ευθύνες και της σημερινής είναι βαριές. Ευθύνες έχουν ειδικά και οι τάχα «προοδευτικές» κυβερνήσεις του παρελθόντος που διατήρησαν όλες τις εκδηλώσεις μίσους ενάντια στο λαό μας, όπως και τις ίδιες τις ενώσεις αποστράτων.

Οι ενώσεις αποστράτων (ΝΠΔΔ) στις οποίες υποχρεωτικά εντάσσονται οι αξιωματικοί μετά την αποστρατεία τους, διοργανώνουν τις “τελετές” αυτές, καθώς και κάθε είδους άλλες δραστηριότητες, σπαταλώντας χρήματα που κρατούνται υποχρεωτικά από τις συντάξεις όλων των αποστράτων συναδέλφων. Κρατήσεις που γίνονται μάλιστα, σε καιρούς δύσκολους για όλο το λαό, όπως και για τις περισσότερες από τις οικογένειες των αποστράτων. Με την χρηματοδότηση των Ενώσεων (ΝΠΔΔ) μετακινούνται ανά την Ελλάδα οι νοσταλγοί του φασισμού-ναζισμού, απόστρατοι και άλλοι.

Καλούμε τους αποστράτους συναδέλφους να καταδικάσουν ανοιχτά την ΕΑΑΣ, την ΕΑΑΝ και την ΕΑΑΑ, για τις εκδηλώσεις μίσους (Γράμμο, Βίτσι, Μακρυγιάννη) και να απαιτήσουν την κατάργησή τους.

Οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνάδελφοι να απομονώσουν αποφασιστικά κάθε είδους ναζιστές και τα άλλα φασιστοειδή, που υποστηρίζουν, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να στρέφονται ενάντια στο λαό, αδιαφορώντας ότι είναι σάρκα από τη σάρκα του.

4/9/2023

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα