ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ & ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Συνάδελφοι

Με το λαό να μετράει ακόμα τις πληγές του σε μια σειρά περιοχές της χώρας, η κυβέρνηση έφερε για ψήφιση στη Βουλή νέο αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα, σε βάρος των παιδιών και των εγγονιών μας που εργάζονται.

Το νομοσχέδιο «νομιμοποιεί» ουσιαστικά τη μαύρη εργασία, αυξάνει τον ημερήσιο χρόνο εφαρμογής της πολλαπλής απασχόλησης από τις 8 στις 13 ώρες ημερησίως, χτυπά περαιτέρω το δικαίωμα στην απεργία, ποινικοποιώντας τη μάχη της περιφρούρησής της από την εργοδοτική τρομοκρατία και την απεργοσπασία.

Παράλληλα, διευκολύνει τις απολύσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και φτάνει να επιτρέπει ακόμα και την απόλυση κατηγοριών εργαζομένων που υποτίθεται ότι προστατεύονται από την απόλυση, όπως οι εγκυμονούσες και νέες μητέρες, οι συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου έχει ήδη ξεκινήσει στη Βουλή, ενώ πρόκειται να έρθει στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, μέρα για την οποία έχει αποφασιστεί απεργιακή απάντηση από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια Συνδικάτα.

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις  που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που η κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει με το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Στεκόμαστε αγωνιστικά στο πλάι όλων των εργαζομένων και στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους: Για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με σταθερή και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με σύγχρονα δικαιώματα. Για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο με κατάργηση των συμβάσεων ομηρίας. Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων. Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.

Δυναμώνουμε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για να ζούμε με αξιοπρέπεια, για να έχουμε Παιδεία και Υγεία με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας.  Υψώνουμε τη φωνή μας απέναντι στην κρατική βία και τον αυταρχισμό.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και συμμετέχουμε στην    πανελλαδική απεργία που οργανώνουν τα Συνδικάτα:

Στην Αθήνα,την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

Είμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των πληγέντων από τις καταστροφές, όπως είναι οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και οι πυρόπληκτοι σε όλη τη χώρα. Καταγγέλλουμε τη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ για την απουσία ολοκληρωμένων σχεδίων πρόληψης και προστασίας.

Επίσης με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, την ενέδρα σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αλλά και πλήθος άλλων επιθέσεων, καλούμε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας, που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από λαϊκές οικογένειες, να καταδικάσουν στην συνείδησή τους το φασισμό  σε όποια έκδοση και μορφή αν εμφανίζεται. Να απομονώσουν όσους φανερά ή καλυμμένα τον στηρίζουν και τον υπηρετούν. Είναι αναγκαίο να αγνοήσουν και να απομονώσουν κάθε φωνή που θέλει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ρόλο μηχανισμού καταστολής, ενάντια σε όποιον αγωνίζεται, για το ψωμί και το δίκιο του!

19/9/2023

Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ