Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) διακηρύττει την αλληλεγγύη της προς τον Παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας συγχρόνως τη νέα εγκληματική επίθεση του ισραηλινού κράτους – δολοφόνου σε βάρος του. Καταδικάζει επίσης και την πολύχρονη κατοχή και τα διαρκή εγκλήματα που το κράτος αυτό διαπράττει συστηματικά σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους. Τις συνέπειες της επιθετικότητας του κράτους του Ισραήλ την πληρώνουν οι λαοί της Παλαιστίνης, όπως και του Ισραήλ.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί ό,τι δικαιούται και να συνεχίσει τον αγώνα του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα, ευθυγραμμισμένα με την πολιτική των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις. Κρύβονται πίσω από πράξεις της λεγόμενης “τρομοκρατίας”, όπως, πολλές φορές παρουσιάζονται σε βίντεο και «πληροφορίες» που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο  από ισραηλινά και ευρωατλαντικά επιτελεία, εμφανίζοντας τη «βαρβαρότητα των Παλαιστίνιων τρομοκρατών» εναντίον αμάχων. Όπως έχει αποδειχτεί στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά και στην περίπτωση αυτή, η πλειοψηφία τους αποδεικνύεται αισχρή προπαγάνδα και ψεύδη, που μόνο σκοπό έχουν να στρέψουν την κοινή γνώμη κατά του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού. Τέτοιου είδους “πληροφορίες”, αναπαράγουν  κανάλια και ιστοσελίδες, χωρίς καμία διασταύρωση.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που δεν έχουν υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής από το 2015 για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Ειδικά η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστια ευθύνη για την έμπρακτη εμπλοκή της χώρας μας στο πλευρό του κράτους του Ισραήλ, τόσο με την αποστολή της φρεγάτας Ψαρά στην περιοχή, όσο και με την αντίστοιχη ενεργή συμμετοχή των αμερικανονατοϊκών βάσεων και άλλων υποδομών της χώρας.

Καλούμε τους συναδέλφους αποστράτους να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, όπως και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα νέα εγκλήματα του δολοφονικού ισραηλινού κράτους, που οργανώνονται σε όλη τη χώρα από εργατικά σωματεία, Επιτροπές Ειρήνης, μαζικούς φορείς. Στην Αθήνα, τους καλούμε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί :

την Τετάρτη 18 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα

μετά την οποία θα ακολουθήσει πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ στη Γάζα.

Να επιστρέψει στην Ελλάδα η φρεγάτα “Ψαρά” και να μην αντικατασταθεί από άλλο πολεμικό πλοίο.

Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Τώρα αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

16/10/2023

Κίνηση για την Εθνική Άμυνα