ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στα συλλαλητήρια που οργανώνουν Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημόσιου και  Ιδιωτικού τομέα

Συνάδελφοι απόστρατοι :

Δεκάδες  Ομοσπονδίες – Σωματεία εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι με τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, Εργατικά Κέντρα, οργανώνουν μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 15 Δεκέμβρη. Τα συλλαλητήρια οργανώνονται ενάντια στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που μπορεί να αποτελέσουν σταθμό κλιμάκωσης του αγώνα και να βάλουν εμπόδια στο πέρασμα των αντιλαϊκών μέτρων.

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) στέκεται αγωνιστικά στο πλευρό όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων, στηρίζει τις διεκδικήσεις τους  και παλεύουμε μαζί ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που μας καταδικάζει στη φτώχεια, στην ακρίβεια, στη ζωή χωρίς δικαιώματα.

Οι αγωνιστικές δράσεις το προηγούμενο διάστημα όλων των κλάδων που αναφέρονται παραπάνω,  κατάφεραν να αναδείξουν τις δίκαιες διεκδικήσεις κόντρα στην προσπάθεια εξωραϊσμού της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής και στην προπαγάνδα της αναμονής για … “καλύτερες μέρες”.

Συνάδελφοι:

Η κυβέρνηση σε ότι αφορά τους συνταξιούχους και στο νέο έτος – όπως προεξόφλησε πρόσφατα – προτίθεται να περιορίσει τις αυξήσεις μόλις στο 3%. Μάλιστα, την ελάχιστη αυτή αύξηση δεν θα λάβουν περίπου 750.000 συνταξιούχοι με «προσωπική διαφορά» δηλαδή το 30% του συνόλου τους, οι οποίοι θα πρέπει να αρκεστούν σε ένα εφάπαξ … “γιορτινό” επίδομα 100 έως 200 ευρώ.

Ο νέος προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί για ψήφιση  μας αφορά όλους. Η φοροληστεία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη και θα μεγαλώσουν οι περικοπές σε βασικές υπηρεσίες, όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πολιτική Προστασία, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τον λαό. Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την Ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνονται, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Οι κουτσουρεμένοι μισθοί και συντάξεις με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα “pass”, τα “καλάθια” και οι “μειωμένες τιμές” δεν αποτελούν λύση.

Τα νοσοκομεία είναι στα όρια της συντριβής, με κλινικές να βάζουν λουκέτο, ενώ ραντεβού για χειρουργεία και θεραπείες καθυστερούν υπέρμετρα. Ασθενείς αναγκάζονται να καταφύγουν στους ιδιώτες. Τελικά όποιος έχει να πληρώσει θεραπεύεται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες. Φορολογεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες για να τα δίνει, με φοροαπαλλαγές ή και με ζεστό χρήμα, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Όπως έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την εποχή των μνημονίων, αλλά και παλαιότερα, έτσι γίνεται και τώρα με το νέο υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει για τα “ματωμένα” πλεονάσματα του προϋπολογισμού, δηλαδή για το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί, για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλλει. Όπως και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, εμείς πληρώνουμε το 95% των φόρων. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι μόνο το 5%!

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού. Μέτρα προστασίας του εισοδήματος, και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.
  • Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους Δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
  • Άμεση χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τα Μετοχικά Ταμεία στους ε.α μετόχους για την περίοδο των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2023.
  • Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, κύριων και επικουρικών.
  • Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως  δικαστήρια και προαπαιτούμενα, για το 11μηνο 2015 – 2016.
  • Ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς» στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).
  • Η σύνταξη χηρείας να αποδίδεται στο 70% της σύνταξης του αποθανόντος, χωρίς άλλη περικοπή.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση της κράτησης υπέρ Υγείας, αρχίζοντας άμεσα από τις επικουρικές και τις συντάξεις χηρείας κλπ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των πλειστηριασμών της πρώτης λαϊκής κατοικίας.
  • Καταβολή της εθνικής σύνταξης σε όλες τις συντάξεις. Να εξοπλιστεί με όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα και να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ, για την άμεση έκδοση των συντάξεων. Να επιστρέψει στις υπηρεσίες του το προσωπικό των ΕΔ & ΣΑ που καλύπτει τα αντίστοιχα κενά. Να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις των δικαιούχων από τη Θεσσαλία.
  • Κάλυψη με ευθύνη του κράτους του συνόλου των απωλειών από το 1950 ως σήμερα, των αποθεματικών όλων των ΜΤ που λεηλατήθηκαν από τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές και το λεγόμενο κούρεμα ομολόγων (PSΙ).

Αγωνιζόμαστε για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των οικογενειών μας,  στην υγεία , στη μόρφωση, στον πολιτισμό, ενάντια στην εμπλοκή και συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που οργανώνουν Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημόσιου και  Ιδιωτικού τομέα.

Στη Αθήνα την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2023 στις 7μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, (Όθωνος και Αμαλίας). 

                                                                                12/12/2023

                                                        Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ