Καμία εμπλοκή, καμία φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα! Η κατάσταση «δεν πάει άλλο»!

Μετά την συμμετοχή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και υποδομών ολόκληρης της χώρας, στους πολέμους της Ουκρανίας και του Ισραήλ στη Γάζα, τώρα έρχεται και η Ερυθρά θάλασσα! Έχουν προηγηθεί συμμετοχές σε πολεμικές επιχειρήσεις σε Λιβύη, Λίβανο, Κόσσοβο, παλαιότερα πάλι σε Ερυθρά, Αφγανιστάν, Περσικό κόλπο, Ινδικό ωκεανό και πολλές άλλες αποστολές ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων, χωρίς συμφέρον για τον λαό! Σήμερα, σύμφωνα  με κατάλογο αποστολών που είναι αναρτημένος στη σελίδα του ΓΕΕΘΑ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας εμπλέκονται συνολικά σε 13 αποστολές με επιτελείς, λόχους, πολεμικά πλοία, εγκαταστάσεις και υποδομές ξηράς.

Ο κατάλογος συμπληρώνεται με αποστολές όπως εκείνη της διμοιρίας αντιαρματικών στην Βουλγαρία στο μέτωπο του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία, τα εκατό στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και η Πυροβολαρχία Κατευθυνόμενων Βλημάτων «Patriot» στη Σαουδική Αραβία.  Σε ότι αφορά τα πολεμικά πλοία ήδη η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» είναι ενταγμένη στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη SNMG2 στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ η φρεγάτα «Αιγαίον» είναι ενταγμένη στην επιχείρηση «IRINI», της ΕΕ.

Στις μέρες μας η Παλαιστίνη και η Ουκρανία φλέγονται κι ο ολέθριος κίνδυνος γενικευμένης σύγκρουσης απειλεί ευρύτερα τους λαούς της περιοχής. Τώρα πλέον ανοίγεται νέος ασκός του Αιόλου στο μέτωπο της Ερυθράς θάλασσας και της Υεμένης όπου συσσωρεύονται πολεμικές δυνάμεις στο πλαίσιο και της επιχείρησης «ProsperityGuardian».  Με αυτές τις επικίνδυνες προοπτικές η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε μια ακόμη αποστολή φρεγάτας.Πρόκειται όμως για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη πολεμική επιχείρηση που θα εκθέτει το προσωπικό της φρεγάτας, ναύτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς σε σοβαρότατους κινδύνους!

Με την απόφαση της αυτή η κυβέρνηση εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και σε νέα πολεμικά μέτωπα με πολύ πιθανή κλιμάκωση της εμπλοκής του Ιράν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι σχεδιασμοί σαφώς συνδέονται με τη στήριξη του Ισραήλ στην εκστρατεία του για αφανισμό του λαού της Παλαιστίνης. Η κυβέρνηση μάλιστα για να δικαιολογήσει την απόφασή της αυτή, επικαλείται το πρόσχημα της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της προστασίας των εμπορικών πλοίων. Υπενθυμίζουμε όμως ότι τη συμμετοχή ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων σε επιχειρήσεις σε Ινδικό και Ειρηνικό ωκεανό είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε άρθρο του στην εφημερίδα «TimesofIndia» τον περασμένο Αύγουστο, φανερώνοντας την πλήρη ταύτιση της πολιτικής της ΝΔ με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Με τόσες στρατιωτικές μονάδες της χώρας εκτός συνόρων, αντικειμενικά επιδεινώνεται η αμυντική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και δη του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ κανένας εφησυχασμός δεν χωράει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Άλλωστε στο παρελθόν πολλές φορές τις «κουμπαριές» και τις «ζεϊμπεκιές» διαδέχτηκε η ένταση.

Τις φρεγάτες και όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός. Με την αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός των πανάκριβων εξοπλισμών. Ακόμη ο λαός, εργαζόμενοι  και συνταξιούχοι βιώνουν τις επιπτώσεις των πολέμων που οι κυβερνήσεις της χώρας διαχρονικά την εμπλέκουν, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων που προσδοκούν κέρδη από τις ματωμένες μπίζνες.

Η κατάσταση «δεν πάει άλλο»!Να σταματήσει τώρα η συμμετοχή ελληνικών φρεγατών ή άλλων στρατιωτικών μονάδων και υποδομών της χώρας σε πολεμικές επιχειρήσεις που δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας και την προστασία των συνόρων της.

22/12/2023

Κίνηση για την Εθνική Άμυνα