Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Η αιματοχυσία και ο ξεριζωμός του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος –δολοφόνο Ισραήλ συνεχίζεται εδώ και τέσσερεις μήνες, ενώ ο πόλεμος έχει επεκταθεί στην Ερυθρά θάλασσα και την Υεμένη! Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και συμμετοχή πολλών φορέων οργανώνονται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και αντίθεσης στην επικίνδυνη Ελληνική εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε πολλές πόλεις. Στην Αθήνα οργανώνεται

το Σάββατο 27 Γενάρη, στις 12 μ., στο Πάρκο Ελευθερίας.

Στη συγκέντρωση καλούνται να δώσουν μαζικά το «παρών» εργαζόμενοι και νεολαία, σωματεία και φορείς.

Συνάδελφοι απόστρατοι:

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα κι ως φορέας του αντιιμπεριαλιστικού, φιλειρηνικού κινήματος, συμμετέχει αγωνιστικά και σας καλεί μαζί με τον υπόλοιπο λαό, να εκφράσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την καταδίκη μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ και τους συμμάχους του.

Η φωτιά του πολέμου απλώνεται όλο και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, με τις επιδρομές των ΗΠΑ και Βρετανίας στην Υεμένη. Όταν όλα τα εύφλεκτα μέτωπα της περιοχής είναι στο «κόκκινο», η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας στις κόντρες του ευρωατλαντικού άξονα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων. Η ενεργότερη συμμετοχή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σημαίνει τεράστιους κινδύνους για συναδέλφους στην ενέργεια ή και στρατευμένους που τυχόν θα συμμετέχουν!

Θέμα ημερών θεωρείται η εντολή απόπλου σε φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, προς το «στόμα του λύκου», στην Ερυθρά Θάλασσα. Η φρεγάτα θα συμμετέχει στο πλαίσιο της – υπό τους Αμερικανούς – επιχείρησης «Prosperity Guardian», επισήμως για την «ασφάλεια της ναυσιπλοΐας».

Η κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της να στείλει ελληνική φρεγάτα στο «στόμα του λύκου»

Εμείς απόστρατοι σήμερα των Ενόπλων Δυνάμεων, ως αναπόσπαστο τμήμα των ΕΔ γνωρίζουμε από μέσα ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη πολεμική επιχείρηση που εκθέτει το πλήρωμα της φρεγάτας του ελικοπτέρου και της ομάδας ΟΥΚ, ναύτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς σε σοβαρότατους κινδύνους! Είναι πολύ καθαρό ότι πρόκειται για μια επιχείρηση η οποία, δεν έχει καμιά σχέση με όλες τις άλλες μέχρι σήμερα στο πλαίσιο είτε ΟΗΕ είτε και ΝΑΤΟ ή ΕΕ, με τις οποίες άλλωστε ήταν αντίθετη επίσης η ΚΕΘΑ.

Συνάδελφοι και φίλοι,

Τις φρεγάτες που έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός, υποτίθεται για την άμυνα της χώρας, η κυβέρνηση τις στέλνει χιλιάδες μίλια μακριά για δουλειές ολότελα ξένες προς τον ελληνικό λαό. Έτσι εκτός των άλλων δημιουργείται έλλειμα στην άμυνα της χώρας καθώς  αν χρειαστεί η φρεγάτα να επιστρέψει επειγόντως, θα απαιτηθεί ταξίδι ημερών, για να συμβάλλει στην άμυνα των συνόρων. Άλλωστε ο εφησυχασμός που καλλιεργείται σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, είναι έωλος με βάση και την ιστορική πείρα.

Το αφήγημα της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι η μεγαλύτερη εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια είναι «εγγύηση» τάχα για τα συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, καταρρίπτεται από τις ίδιες τις εξελίξεις. Όπως, για παράδειγμα, στα Ελληνοτουρκικά όπου προωθούνται με «φόρα» τα σχέδια συνεκμετάλλευσης και οι υπόλοιπες επώδυνες διευθετήσεις όπως αποκάλυψαν και οι δηλώσεις του βουλευτή Άγγελου Συρίγου σχετικά με την «παρωχημένη» Συνθήκη της Λοζάνης.

Επίσης είναι πάμπολλα τα παραδείγματα όπου η ελληνική αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της ανέλαβαν αναβαθμισμένους ρόλους σε ιμπεριαλιστικά σχέδια στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος» (Κριμαία, Μ. Ασία, Κορέα, Κύπρος) με τον λαό πάντα να είναι το θύμα.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, αν δεν βάλει με την πάλη του εμπόδια σ’ αυτήν την επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής, για τα συμφέροντα των εφοπλιστών στην οποία συντάσσονται «απνευστί» η κυβέρνηση και όλα τα άλλα αστικά κόμματα.

Κι ενώ η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του προσωπικού των πλοίων σε αποστολές εκτός συνόρων, αδιαφορεί για τα μεγάλα προβλήματα αυτού του προσωπικού. Αδιαφορεί για τους μισθούς που δεν φτάνουν σε καμιά περίπτωση να καλύψουν το τεράστιο κόστος ζωής των οικογενειών τους που όλο και αυξάνεται. Αδιαφορεί για “πλεύσιμα”, υπερωρίες, νυχτερινά και πολλά άλλα. Αδιαφορεί για το γεγονός ότι τα καράβια λειτουργούν υποστελεχωμένα. Για το γεγονός ότι τα πληρώματα ζουν ολόκληρους μήνες μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους και μάλιστα σε αποστολές εκτός συνόρων, ή σε πολυάριθμες «συνεκπαιδεύσεις» ευρωΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών μονάδων.

Θυμίζουμε όμως, ότι πέρα από δεκατρείς άλλες ελληνικές συμμετοχές σε επιχειρήσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο, μια ενισχυμένη Διμοιρία αντιαρματικών βρίσκεται στη Βουλγαρία με μέτωπο απέναντι στη Ρωσία. Ακόμα αρκετές δεκάδες στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας με την πυροβολαρχία αντιαεροπορικών κατευθυνόμενων βλημάτων “Patriot” βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία προστατεύοντας, αν είναι δυνατό, “τα συμφέροντα της Ελλάδας”, στις εγκαταστάσεις της ARAMCO!

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι για τέτοιους σκοπούς θα αξιοποιηθούν τελικά και οι πολυδιαφημισμένες Belhara και τα Rafalle και φυσικά τα F-35 που προσπαθεί να αποκτήσει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ. Πανάκριβος εξοπλισμός προορισμένος για ξένες προς τον ελληνικό λαό δουλειές, που έχει αρχίσει ήδη να χρυσοπληρώνει, ενώ ο ίδιος στερείται βασικά κοινωνικά αγαθά και έχει βασικές ανάγκες του μένουν ακάλυπτες.

Πιστεύουμε ότι δεν επιτρέπεται να κινδυνέψει κανείς στρατιωτικός ή φαντάρος για χάρη των εφοπλιστών, του διεθνούς ή ελληνικού κεφαλαίου, της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ για χάρη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην αντιπαράθεσή τους με άλλους ιμπεριαλιστές οπουδήποτε στη γη.

Το πατριωτικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η άμυνα των συνόρων και η εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και του λαού!

Συνάδελφοι

Φθάνει πιά! Είναι ώρα αποφασιστικής αναμέτρησης κόντρα στην πολιτική που μας εμπλέκει στον πόλεμο, που κάνει τη ζωή μας όλο και πιο αβάσταχτη, με νέους φόρους, ακρίβεια, αυταρχισμό.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και συμμετέχουμε στα         συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα:

     το Σάββατο 27 Γενάρη, στις 12 μ., στο Πάρκο Ελευθερίας,

Δυναμώνουμε την επαγρύπνηση και την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό και τους άλλους λαούς της περιοχής!

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας! Να ακυρωθεί η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα! Να γυρίσουν όλες οι ελληνικές μονάδες από τις αποστολές στο εξωτερικό! Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στη χώρα μας!

                                                                     24/1/2024

                                                Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ