ΌΧΙ στην αποστολή ελληνικής Φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

Συνάδελφοι απόστρατοι

Όλο και αυξάνονται οι φορείς που καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης για την αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα. Παράλληλα καλούν  άλλους φορείς, σωματεία, εργαζόμενους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους, σε κινητοποίηση στη Σαλαμίνα καθώς και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Μαζί με τα όλους τους άλλους και η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα ως φορέας του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος  σας καλεί σε μαζική συμμετοχή την Κυριακή 18 Φλεβάρη στις 12.00 στα Παλούκια Σαλαμίνας (πιάτσα ταξί).

Να φωνάξουμε όλοι μαζί:

  • Να μη λύσει κάβους καμία ελληνική φρεγάτα! Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!
  • Να γυρίσουν όλες οι ελληνικές μονάδες από τις αποστολές στο εξωτερικό, να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στη χώρα μας!

Συνάδελφοι και φίλοι:

Η φρεγάτα «Ύδρα», ετοιμάζεται να αποπλεύσει, για συμμετοχή στις επιχειρήσεις «Prosperity Guardian» υπό τις ΗΠΑ και «Aspides» υπό την ΕΕ. Η κυβέρνηση τη στέλνει στην Ερυθρά Θάλασσα, χιλιάδες μίλια μακριά από τα σύνορα της χώρας, βάζοντας τον λαό ακόμα περισσότερο μέσα στο στόχαστρο των ανταγωνισμών.

Συγκεκριμένα, η ελληνική και άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ ετοιμάζονται να στείλουν πολεμικά πλοία στην περιοχή όπου μαίνεται ο πόλεμος σε βάρος των Χούθι της Υεμένης. Οι τελευταίοι άρχισαν εξαπολύουν κατευθυνόμενα βλήματα  εναντίον εμπορικών πλοίων σε αντιστάθμισμα της σφαγής των Παλαιστινίων από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Η χώρα μαζί με ΗΠΑ και ΕΕ, αφενός κάνουν πλάτες στο Ισραήλ να συνεχίσει τη σφαγή, αφετέρου υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των ομίλων της διαμετακόμισης σε μια περιοχή – σταυροδρόμι ισχυρών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων Ενέργειας και εμπορίου, τις αγορές και τις σφαίρες επιρροής.

Η φωτιά του πολέμου απλώνεται όλο και περισσότερο στην περιοχή με υπαρκτό τον κίνδυνο να γενικευτεί!

Η κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της να στείλει ελληνικές δυνάμεις στο «στόμα του λύκου»

Εμείς απόστρατοι σήμερα των Ενόπλων Δυνάμεων, ως αναπόσπαστο τμήμα τους γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη πολεμική επιχείρηση που εκθέτει το προσωπικό της φρεγάτας, ναύτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς σε σοβαρότατους κινδύνους! Είναι μια επιχείρηση η οποία, δεν έχει καμιά σχέση με όλες τις άλλες μέχρι σήμερα. Έτσι όμως, αντικειμενικά επιδεινώνεται η αμυντική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού.

Τις φρεγάτες που έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός, υποτίθεται για την άμυνα της χώρας η κυβέρνηση τις στέλνει χιλιάδες μίλια μακριά για δουλειές ολότελα ξένες προς τον ελληνικό λαό. Το πατριωτικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η άμυνα των συνόρων και η εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και του λαού!

15/2/2024

                                                              Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα