ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Συνάδελφοι:

Σωματεία και Ομοσπονδίες της Αττικής, οργανώνουν μεγάλο και μαζικό  συλλαλητήριο την Τρίτη 20 Φλεβάρη, στις 6.30μ.μ. στο Σύνταγμα, εκεί που αναμένεται να φτάσουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες με τα τρακτέρ τους από όλη τη χώρα.

Η κυβέρνηση, στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των μπλόκων, επικαλέστηκε για άλλη μια φορά τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας. Την ώρα όμως που οι «αντοχές της οικονομίας» περιορίζουν σε ψίχουλα τα όσα δίνονται στον λαό, δεκάδες δισ. ευρώ δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και οι τράπεζες εδώ και 10 χρόνια δεν πληρώνουν φόρους!

Επίσης επιλέγει να καταθέτει 7δις ευρώ για Νατοϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Ακόμη ενώ η κυβέρνηση αρνείται  να δώσει στους αγρότες αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως ζητούν ανάμεσα σε άλλα δίκαια αιτήματά τους,  στέλνει φρεγάτες για την προστασία των εφοπλιστικών συμφερόντων που χρόνια τώρα τους διαθέτει αφορολόγητο πετρέλαιο.

Συνάδελφοι:

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα, στέκεται δίπλα τους στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι αγρότες, αφού οι διεκδικήσεις τους συνδέονται και με την ανάγκη για φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα. Η πολιτική που διογκώνει το κόστος παραγωγής αφήνοντάς τους χωρίς εισόδημα είναι η ίδια που πλήττει όλο τον λαό με το τεράστιο κόστος ζωής.

Με την αλληλεγγύη μας και τον οργανωμένο αγώνα οι αγρότες, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν.

Όλοι μαζί στο αγωνιστικό ραντεβού την Τρίτη 20 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

19/2/2024

 Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα