ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην πανελλαδική  απεργία

Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 28 Φλεβάρη δεκάδες Εργατικά Κέντρα και  Ομοσπονδίες εργαζομένων, εκατοντάδες σωματεία κάθε τομέα, σε όλη τη χώρα έχουν προκηρύξει απεργία. Συμμετέχουμε, στηρίζουμε! 

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) στέκεται αγωνιστικά στο πλευρό όλων των εργαζομένων, αγροτών και συνταξιούχων, στηρίζει τις διεκδικήσεις τους  και παλεύουμε μαζί! Είμαστε στο πλευρό τους για την προστασία και τη διεύρυνση των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων. Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς. Δεν πάει άλλο!

  • Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που μας έχει καταδικάσει να ζούμε στην ακρίβεια, στη φτώχεια, στη ζωή χωρίς δικαιώματα.
  • Δεν ξεχνάμε, δεν παραγράφουμε το έγκλημα στα Τέμπη! Διεκδικούμε σύγχρονες, φθηνές και ασφαλείς μεταφορές για όλους.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι  νέα παιδιά και φοιτητές. Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για να βγάλουν από το κάδρο των ευθυνών την πολιτική της «απελευθέρωσης» και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων.

Είμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των πληγέντων της χώρας μας από τις φυσικές καταστροφές, στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, στο δίκαιο αγώνα που δίνουν σε αντίξοες συνθήκες για να ζήσουν στον τόπο τους παλεύοντας για τη ζωή που τους αξίζει! 

Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης που επικαλείται τις «αντοχές της οικονομίας» περιορίζοντας σε ψίχουλα τα όσα δίνονται στον λαό, αλλά την ίδια ώρα δεκάδες δις ευρώ δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, οι τράπεζες δεν πληρώνουν φόρους εδώ και 10 χρόνια και οι εφοπλιστές φορολογούνται εθελοντικά!!

Δυναμώνουμε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για να ζούμε με αξιοπρέπεια, για να έχουμε δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας.  Υψώνουμε τη φωνή μας απέναντι στην κρατική βία και τον αυταρχισμό, τις διώξεις ενάντια στα σωματεία.

Συνάδελφοι απόστρατοι

Απευθύνουμε κάλεσμα  για κοινό αγωνιστικό βηματισμό μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία τους συνταξιούχους, για να μην πληρώσουμε τα σπασμένα της ακρίβειας και του πολέμου.

Για να ακουστεί δυνατά και καθαρά η απαίτηση για:

  • Να ακυρώσει την απόφασή της η κυβέρνηση να στείλει ελληνική φρεγάτα στο «στόμα του λύκου» στην Ερυθρά Θάλασσα.
  • Την καταδίκη της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ και τους συμμάχους του.
  • Την  απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις των ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ στη χώρα, που μετατρέπουν τη χώρα σε βατήρα επιθέσεων σε ξένους λαούς και την ίδια σε στόχο αντιποίνων.
  • Την καταδίκη της επικίνδυνης για τον λαό συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς  οργανισμούς, τους πολέμους και τα σχέδιά τους. 

Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και συμμετέχουμε στην πανελλαδική  απεργία σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στην Αθήνα, στα Προπύλαια την Τετάρτη 28 Φλεβάρη 10.30π.μ

Για να δυναμώσει η πεποίθηση ότι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

               23/2/2024

                                                            Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα