ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ Στην πανεργατική πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 17Απρίλη

Ενώ η κυβέρνηση μοιράζει δισεκατομμύρια για ΕυρωΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πανάκριβες επικίνδυνες αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων, ενώ συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά του πολέμου στην Ουκρανία στέλνοντας μέχρι και απαγορευμένα πυρομαχικά λευκού φωσφόρου, κρατά εργαζόμενους και συνταξιούχους, το λαό ολόκληρο στη στέρηση και στη φτώχεια!

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), παράλληλα με την αντίδραση της για τους πολέμους με συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας για συμφέροντα ξένα, στέκεται αγωνιστικά στο πλευρό εργαζομένων, αγροτών και συνταξιούχων που διαμαρτύρονται. Στηρίζει τις διεκδικήσεις τους  και παλεύουμε μαζί! Είμαστε στο πλευρό τους για την προστασία και τη διεύρυνση των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο διάστημα συμμετέχουμε:

  1. Στην πανεργατική πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη που οργανώνουν συνεχίζοντας τη δράση τους τα συνδικάτα της χώρας. Με εφαλτήριο την επιτυχημένη απεργία που οργάνωσαν στις 28 Φλεβάρη, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία προετοιμάζουν τη νέα κινητοποίηση, καθώς και την απεργία της Πρωτομαγιάς, θέτοντας στο επίκεντρο τα αιτήματα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα προστασίας του εισοδήματος από την ακρίβεια.
  2. Στην παναττική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στην πλατεία Εθν. Αντίστασης την Τρίτη 9 Απρίλη, 10.30 με πορεία στο υπουργείο εργασίας, όπως και στις άλλες συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις.

Δεν πάει άλλο!

  • Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που μας έχει καταδικάσει να ζούμε στην ακρίβεια, στη φτώχεια, στη ζωή χωρίς δικαιώματα.
  • Δεν θα επιτρέψουμε τη συγκάλυψη των αιτιών για το έγκλημα στα Τέμπη, ούτε την ατιμωρησία των υπευθύνων γι αυτό.  Διεκδικούμε σύγχρονες, φθηνές και ασφαλείς μεταφορές για όλους.

Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης, που δε λογαριάζει έξοδα συμμετέχοντας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αλλά επικαλείται τις «αντοχές της οικονομίας» και προσπαθεί, με τα ψίχουλα που προσθέτει στον κατώτατο μισθό  να χρυσώσει το χάπι της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζει. Καταδικάζουμε την πολιτική που με βάση τον νόμο Βρούτση- Αχτσιόγλου (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ), απαγορεύει τη συλλογική διαπραγμάτευση. Καταδικάζουμε την πολιτική που γενικότερα έχει «καταπιεί» τις τριετίες των εργαζομένων από το 2012 έως το 2023, τα Δώρα των συνταξιούχων και των δημοσίων υπαλλήλων. Την πολιτική που έχει καταδικάσει την λαϊκή κατοικία στους πλειστηριασμούς.

Την ίδια ώρα ακόμη δεκάδες δις ευρώ δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, οι τράπεζες δεν πληρώνουν φόρους εδώ και 10 χρόνια και οι εφοπλιστές φορολογούνται εθελοντικά!!

Είμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των πληγέντων της χώρας μας από τις φυσικές καταστροφές, στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, στο δίκαιο αγώνα που δίνουν σε αντίξοες συνθήκες για να ζήσουν στον τόπο τους παλεύοντας για τη ζωή που τους αξίζει!

Δυναμώνουμε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για να ζούμε με αξιοπρέπεια, για να έχουμε δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας.  Υψώνουμε τη φωνή μας απέναντι στην κρατική βία και τον αυταρχισμό, τις διώξεις ενάντια στα σωματεία.

Συνάδελφοι απόστρατοι

Απευθύνουμε κάλεσμα  για κοινό αγωνιστικό βηματισμό μαζί με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, για να μην πληρώσουμε τα σπασμένα της ακρίβειας και του πολέμου.

Για να ακουστεί δυνατά και καθαρά η απαίτηση για:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Καταβολή Δώρου Πάσχα, απόδοση της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα: 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!
  • Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα. Να παύσει η χρησιμοποίηση  του στρατηγείου της Λάρισας.
  • Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στη Ουκρανία.
  • Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις των ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ στη χώρα, που μετατρέπουν τη χώρα σε βατήρα επιθέσεων σε ξένους λαούς και την ίδια σε στόχο αντιποίνων.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και συμμετέχουμε:

  • στην πανελλαδική  απεργία σε κάθε γωνιά της χώρας και στην Αθήνα την Τετάρτη 17 Απρίλη 10.30 π.μ στο Σύνταγμα.
  • στην παναττική συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Εθν. Αντίστασης την Τρίτη 9 Απρίλη, ώρα 10.30

Για να δυναμώσει η πεποίθηση ότι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

4/4/2024

Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ