ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ «ΨΑΡΑ» ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Για το στόμα του λύκου στην Ερυθρά Θάλασσα απέπλευσε η φρεγάτα «Ψαρά» στοπλαίσιοτης επιχείρησης «Aspides» της ΕΕ. 

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά ελληνική φρεγάτα που συμμετέχει στην εν λόγω ιμπεριαλιστική επιχείρηση, εκεί που καίει η φωτιά του πολέμου! Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα από τα επικίνδυνα συμβάντα στα οποία ενεπλάκη η φρεγάτα “Ύδρα” το προηγούμενο διάστημα. 

Κι ενώ η κυβέρνηση παράτοότι διά στόματος ΥΠΕΘΑ παραδέχεταιότιβάζεισε κίνδυνο τη ζωή των πληρωμάτων των πλοίων σε αποστολές εκτός συνόρων, συγχρόνως αδιαφορεί για τα μεγάλα προβλήματα αυτού του προσωπικού. Αδιαφορεί για τους μισθούς που δεν φτάνουν σε καμιά περίπτωση να καλύψουν το τεράστιο κόστος ζωής των οικογενειών τους που όλο και αυξάνεται. Αδιαφορεί για “πλεύσιμα”, υπερωρίες, νυχτερινά και πολλά άλλα. Για το γεγονός ότι τα πληρώματα ζουν ολόκληρους μήνες μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους και μάλιστα σε αποστολές εκτός συνόρων, ή σε πολυάριθμες «συνεκπαιδεύσεις» ευρωΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών μονάδων.

Θυμίζουμε ότι η αποστολή κοστίζει στον ελληνικό λαό 500.000 ευρώ (τουλάχιστον) τη μέρα, όταν η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει «λόγω δημοσιονομικού κόστους» και τα πιο στοιχειώδη αιτήματα του λαού, των εργαζομένων και συνταξιούχων για την ανακούφιση από την ακρίβεια.

Στο κόστος αυτό δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα του στρατηγείου στη Λάρισα, πληρωμένα κι αυτά από τον ελληνικό λαό, κι ενώ η τρίμηνη ανάπτυξη της «Υδρας» κόστισε συνολικά πάνω από 45 εκατομμύρια ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση με κυνισμό στέλνει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε «περιοχή κινδύνου», όπως είπε ο υπουργός Άμυνας κατά τον απόπλου της φρεγάτας «Ψαρά», συμπληρώνοντας στον ίδιο τόνο ότι «η αποστολή σας δεν είναι “αποστολή κρουαζιέρας”. Είναι αποστολή στην οποία εκτίθεστε η καθεμιά και ο καθένας από εσάς σε κίνδυνο, επιτελώντας το συνταγματικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι η προστασία των εθνικών συμφερόντων»! 

Ανοιχτά μάλιστα δηλώνεται ότι πίσω από το “εθνικό συμφέρον” βρίσκονται τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των ομίλων της διαμετακόμισης σε μια περιοχή – σταυροδρόμι ισχυρών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων Ενέργειας και εμπορίου, τις αγορές και τις σφαίρες επιρροής. 

Το πατριωτικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η άμυνα των συνόρων και η εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και του λαού!

 Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστια ευθύνη για την έμπρακτη εμπλοκή της χώρας μας στο πλευρό του κράτους- δολοφόνου του Ισραήλ, τόσο με την αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά» στην Ερυθρά Θάλασσα όσο και με την αντίστοιχη ενεργή συμμετοχή των αμερικανονατοϊκών βάσεων και άλλων υποδομών της χώρας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους δεκάδες στρατευμένους και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιτίθενται στις επικίνδυνες αυτές αποφάσεις της κυβέρνησης και ευχόμαστε στα μέλη του πληρώματος καλή επιστροφή στην πατρίδα και αυτό σημαίνει να γυρίσει τώρα πίσω η φρεγάτα, να τερματιστεί η συμμετοχή της χώρας στην επιχείρηση. 

Κανένα προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων .

Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

                                                                                                                             24/6/2024

                Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα