ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ της ΚΕΘΑ για το αυριανό συλλαλητήριο στους Αγίους Θεοδώρους

Τα διυλιστήρια της «Motor Oil» στους Αγ. Θεοδώρους, όπου η έλλειψη μέτρων ασφαλείας οδήγησε πρόσφατα σε πυρκαγιά και έστειλε εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ανεφοδιάζουν με καύσιμα ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Εκτός της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, τροφοδοτούν δηλαδή την πολεμική μηχανή του κράτους δολοφόνου να ισοπεδώσει αρχικά την Γάζα, για να πάρει σειρά αυτές τις μέρες και ο Λίβανος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα καύσιμα μεταφέρονται με πλοία αμερικανικών συμφερόντων.

Οι πιο πάνω “επιδόσεις” της επιχείρησης, της έχουν επιτρέψει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 να έχει καθαρά κέρδη ύψους 362 εκατομμυρίων ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 31,44% σε σχέση με πέρυσι. Πρόκειται για κέρδη που αποκτώνται πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και με το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού.

Για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό εγκυμονούνται τεράστιοι κίνδυνοι με τις κάθε λογής διευκολύνσεις που παραχωρούνται στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες και τους συμμάχους τους, τόσο λόγω των ευρωατλαντικών βάσεων, όσο και λόγω της αξιοποίησης πολιτικών υποδομών, (λιμάνια, αεροδρόμια, διυλιστήρια). Πέραν όλων των άλλων η κυβέρνηση συνεχίζει να διαθέτει τμήματα των ΕΔ σε αποστολές εκτός συνόρων από τη Βουλγαρία, ως το Κόσοβο, την Ανατολική και κεντρική Μεσόγειο, άλλα και την Ερυθρά Θάλασσα. Όλες αυτές οι αποστολές στοιχίζουν στον λαό τεράστια ποσά για χάρη του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ντόπιων μεγάλων συμφερόντων! Μόνο η φρεγάτα στην Ερυθρά στοιχίζει 500.000 ευρώ κάθε μέρα!

Έχουν σοβαρές ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού γιατί συνολικά η χώρα μας εμπλέκεται ολοένα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας. Έτσι όμως η χώρα έχει μετατραπεί όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων.

Με αφορμή το πρόσφατο μεγάλο βιομηχανικό «ατύχημα» στο διυλιστήριο της «Motor Oil» και σε ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης που σφαγιάζεται από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και καταδίκης του νέου εγκλήματος που είναι σε εξέλιξη στον Λίβανο, η Κ.ΕΘ.Α. καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν σωματεία και φορείς από την Αττική και την Πελοπόννησο  στους Αγίους Θεοδώρους το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει η χρήση του λιμανιού και όλης της περιοχής για ανεφοδιασμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ.
  • Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να επιστρέψει στη χώρα η φρεγάτα από την Ερυθρά και όλα τα τμήματα των ΕΔ από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σύμφωνα με τις σημερινές δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης.
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία εργαζομένων και κατοίκων από Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Έκτασης, με ουσιαστικό κρατικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης.

26/9/2024

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα