Από το «Καλώς ήρθες δολάριο» στο «των πρακτόρων η σχολή»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού πρώτα μετάτρεψε τη χώρα μας σε απέραντο ευρωΝΑΤΟικό ορμητήριο, παίζοντας το “remake” της ταινίας «Καλώς ήρθες δολάριο», ήρθε τώρα να κάνει ένα βήμα παραπέρα εξίσου επικίνδυνο για το λαό. Πρόσφατα ανακοινώθηκε οτι θα πρωταγωνιστήσει σε νέο “remake”, αυτή τη φορά, γνωστής ταινίας του Θανάση Βέγγου, θυμίζοντάς μας το τραγούδι της, «των πρακτόρων η σχολή, είναι χρήσιμη πολύ».
Η υλοποίηση στο άμεσο μέλλον του Brexit, απ ότι φαίνεται απελευθέρωσε την ανάπτυξη κοινής υπηρεσίας πληροφοριών και κατασκοπείας η οποία είχε κολλήσει στο «βέτο» της Μεγάλης Βρετανίας, διότι το έβλεπε ανταγωνιστικά απέναντι στην αντίστοιχη υπηρεσία «Five Eyes» (όπου συμμετέχει μαζί με τις ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία και Καναδά).
Έτσι -όπως επιβεβαιώνει και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας- η ίδρυση κοινής ακαδημίας πληροφοριών της ΕΕ σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, την “Joint EU Intelligence school” (JEIS) και η διαχείριση της από την Ελλάδα είναι γεγονός.
Η κοινή ακαδημία πληροφοριών της ΕΕ (JEIS), εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αμυντικής συμφωνίας της ΕΕ, με τον τιτλο Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO) που υλοποιείται στο πλαίσιο του νέου δόγματος σχετικής αυτονόμησης της πολιτικής της ΕΕ από τις ΗΠΑ. Μέσω των προγραμμάτων της PESCO, η ΕΕ αναπτύσσει τις δικές της «αυτοτελείς» στρατιωτικές δυνατότητες, για να εμπλακεί πιο ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, αποβλέποντας στον περαιτέρω έλεγχο της περιοχής των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Η PESCO υπογράφηκε από όλα τα κράτη μέλη εκτός από τη Δανία, τη Μάλτα και τη Μεγάλη Βρετανία και προβλέπει 17 νέα προγράμματα, εκ των οποίων τα τρία φαίνεται να είναι Ελληνικά:
-Κοινή ακαδημία πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (JEIS).
-Εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών στα ελικόπτερα.
-Κινητό στρατηγείο επιχειρήσεων ειδικών δυνάμεων.
Η ΕΕ σκοπεύει να δώσει στην Ελλάδα τον ηγετικό ρόλο στο συγκεκριμένο πλάνο με τη συμμετοχή της Κύπρου, όπου σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ και των υπηρεσιών ασφαλείας της Ένωσης η ακαδημία μεταξύ των άλλων, θα εκπαιδεύει στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών της ΕΕ.
Η Ελλάδα και η Κύπρος (παρόλο που έχουν ευθυγραμμιστεί πλήρως με την ευρωατλαντική πολιτική), μεταξύ των 28 χωρών έχουν τους στενότερους δεσμούς με τη Μόσχα και αυτό το γεγονός, εκτιμούν οι αναλυτές, είναι που συνέβαλε στην ανάληψη της ηγεσίας της ευρωπαϊκής σχολής κατασκοπείας.
Σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, η πρόθυμη υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθιστώντας τη χώρα κέντρο δράσης μυστικών υπηρεσιών και μηχανισμών, είναι προφανές πως βάζει την Ελλάδα (και τη Κύπρο), όλο και πιο κοντά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.
Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη, με σαφή στόχευση της ΕΕ προς τη στρατιωτικοποίηση και την αναβάθμιση του ρόλου της, ως ισχυρής ιμπεριαλιστικής δύναμης.
Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η χώρα μας μπαίνει σε επικίνδυνες περιπέτειες, σε αντίθεση με την υποτιθέμενη «ασφάλεια» και «σταθερότητα» που προσπαθούν να μας πουλήσουν.
Οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Όχι στον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση.
Ο λαός μας να παλέψει για να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους δολοφονικούς οργανισμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ.

29/11/2018
Γιώργος Γκαντίδης Σημαιοφόρος ΠΝ ε.α.