Γεωστρατηγικές εξελίξεις με το όπλο «παρά πόδα»

Με την αμερικανοΝΑΤΟική άσκηση “Bright Star 2018”, ετοιμάζεται να απαντήσει ο ευρωατλαντικός άξονας στην μεγάλη αεροναυτική άσκηση της Ρωσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με το βλέμμα στραμμένο στη Συρία και στόχο την περιοχή του Ιντλίμπ (προπύργιο των τζιχαντιστών). Στην άσκηση συμμετέχουν δυνάμεις μεγάλου αριθμού κρατών, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας. Όπως δείχνουν τα πράγματα η άσκηση ρίχνει «λάδι στη φωτιά» και φέρνει πιο κοντά μια ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και τον ελληνικό.
Η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πραγματικότητα αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης για γεωστρατηγική αναβάθμιση της ντόπιας αστικής τάξης και την παροχή καλών υπηρεσιών στην ευρωατλαντική συμμαχία. Συνεχίζει έτσι την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο, καθώς οξύνονται οι αντιθέσεις συμφερόντων ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ρωσία και ΕΕ αλλά και των συμμάχων τους.
Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας στις αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που μυρίζουν μπαρούτι και στην πολιτική που «στάζει αίμα» καθώς οδηγούν τη χώρα σε πολεμικές περιπέτειες. Πιστεύουμε ότι η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αποκλειστικά η διαφύλαξη των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Η δράση τους εκτός συνόρων δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, την ίδια στιγμή που η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί ένταση στο Αιγαίο.
Καταδικάζουμε κάθε επίθεση εναντίον της Συρίας και του συριακού λαού και απαιτούμε να μην υπάρξει καμιά συμμετοχή στην αμερικανοΝΑΤΟική άσκηση “Bright Star 2018” όπως και στις άλλες στρατιωτικές ασκήσεις και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

5/9/2018
Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα