Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ

Η ΚΕΘΑ προβληματισμένη έντονα εξαιτίας της σύλληψης των συναδέλφων από Τουρκική περίπολο στις Καστανιές, εύχεται να επιστρέψουν το ταχύτερο πίσω και καλά στην υγεία τους.
Σχετικά διαπιστώνεται, ότι υπάρχει έλλειψη στοιχείων, που δεν επιτρέπει την αποκόμιση σαφούς εικόνας των συνθηκών κάτω από τις οποίες συντελέστηκε το σοβαρό αυτό γεγονός.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα περιστατικό που προστίθεται στην ακολουθία των γεγονότων στην περιοχή των Ιμίων ανάμεσα κυρίως στις ακτοφυλακές των δύο χωρών. Αυτή τη φορά έχουμε πλέον εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στα χερσαία σύνορα. Με την σύλληψη και την κράτηση των δυο στρατιωτικών, η τουρκική επιθετικότητα επεκτάθηκε πλέον από την Κύπρο και το Αιγαίο, στη Θράκη, όπου η Τουρκία ανακινεί ζητήματα μειονότητας.
Λέμε όχι στην πάγια κυβερνητική τακτική να καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού, τονίζοντας ξανά τη σοβαρότητα της γενικότερης κατάστασης. Είναι άλλο η ψυχραιμία και άλλο τα περί «τυπικού» γεγονότος που είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ή οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού άμυνας, για δήθεν ευρωπαϊκά σύνορα, κτλ. Άλλωστε αν ήταν τυπικό θα είχε λυθεί επιτόπου, όπως συνήθως λύνονται τέτοια διασυνοριακά ζητήματα.
Με την τακτική της αυτή η κυβέρνηση επιτρέπει στον Αμερικανό πρέσβη να εμφανίζεται κατ’ αποκλειστικότητα ότι «προφητεύει» ατυχήματα και επεισόδια «αθέλητης» σύγκρουσης. Έτσι η κυβέρνηση καταφέρνει να ανανεώνει στη λαϊκή συνείδηση τον επιδιαιτητικό ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή. Ένα ρόλο που στην πραγματικότητα είναι η εφαρμογή του δόγματος του διαίρει και βασίλευε! Ποτέ δεν είδαμε καλό από τέτοιου είδους παρεμβάσεις του ξένου παράγοντα, ούτε πρόκειται να δούμε, ειδικά σήμερα, που οι τουρκο – αμερικανικές σχέσεις περνάνε κρίση, άρα μπορούν να μπλέκουν τα Ε-Τ ζητήματα, στις μεταξύ τους κόντρες με αρνητικά για εμάς αποτελέσματα.
Και βέβαια ούτε η ΕΕ ούτε το ΝΑΤΟ παρέχουν καμιά εξασφάλιση για τα σύνορα της χώρας όπως μας λένε χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις της χώρας. Κάθε φορά νίπτουν τας χείρας τους το ίδιο έκανε και η αναπληρώτρια ΓΓ του ΝΑΤΟ πρόσφατα. Το ίδιο συνέβη και με τις ενημερώσεις του ΥΕΘΑ στη σύνοδο των υπουργών άμυνας της ΕΕ. Με τον τρόπο αυτό διαχρονικά οι κυβερνήσεις κάνουν το λαό να πιστεύει ότι, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, κάτι θα τάχα γίνει. Πρόκειται για κινήσεις παραπλανητικές για τον λαό, που έχουν αποδειχθεί και αναποτελεσματικές. Καμιά εμπιστοσύνη σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Επίσης η εξέλιξη των γεγονότων δείχνει πόσο επικίνδυνο είναι και τώρα και πάντοτε να αναζωπυρώνονται αλυτρωτικές επιδιώξεις, για αλλαγές συνόρων, όπως συνέβη στα τελευταία συλλαλητήρια για την ΠΓΔΜ και τα αλυτρωτικά συνθήματα που ακούστηκαν. Οι αλλαγές συνόρων σημαίνουν πάντοτε: αίμα!
Σήμερα απαιτείται επαγρύπνηση ολόκληρου του ελληνικού λαού και πιο ειδικά των συναδέλφων στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων.
Απαιτούμε να κλείσουν οι ξένες βάσεις, να επιστρέψουν όλοι οι στρατιωτικοί μας από αποστολές εκτός συνόρων και η χώρα να αποδεσμευτεί από ΝΑΤΟ – ΕΕ, που μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

6/3/2018
Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα