Στο δρόμο του Γρηγόρη Λαμπράκη

Σε λίγες μέρες η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ), για μια ακόμη φορά, θα πάρει μέρος στην Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που οργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.), τιμώντας τον άξιο μαχητή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας. Θα τιμήσουμε τον Γρηγόρη Λαμπράκη τον πρωτοπόρο αγωνιστή που παρά την απαγόρευση της πρώτης Μαραθώνιας πορείας την 21 Απριλίου 1963 και την καταστολή που ακολούθησε με συλλήψεις και τους τραυματισμούς, Αυτός με λίγους συνοδοιπόρους πραγματοποίησε τελικά την πορεία προς την Αθήνα, μέχρι την ώρα της σύλληψής του.
Τιμάμε την πλούσια δράση του στο παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα μια περίοδο που οι ΗΠΑ υπονομεύουν την παγκόσμια Ειρήνη, την συγκεκριμένη περίοδο που στην Μεσόγειο προσπαθούν να εγκαταστήσουν πυρηνικά πυραυλικά συστήματα και το ΝΑΤΟ προσπαθεί να στεριώσει και να στήσει τις βάσεις του, όπως βέβαια κάνουν και οι ΗΠΑ.
Είναι η ίδια περίοδος που η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, το κράτος και το παρακράτος βάζουν στο στόχαστρο το φιλειρηνικό κίνημα με αποκορύφωμα την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη ένα μήνα μετά την πρώτη Μαραθώνια πορεία.
Στις μέρες μας η ευρύτερη γειτονιά της χώρας σπαράσσεται από τους οξυμένους ανταγωνισμούς μεταξύ των ισχυρών ιμπεριαλιστικών χωρών ΗΠΑ – Ρωσίας – Κίνας αλλά και άλλων περιφερειακών δυνάμεων. Οι ανταγωνισμοί αυτοί έχουν οδηγήσει στους πολέμους για το ποιος θα αρπάξει μεγαλύτερη μερίδα από την εκμετάλλευση πηγών ενεργείας και την μεταφορά υδρογονανθράκων.
Απέναντι σε τέτοιες απειλές και με την μαύρη σκιά του πολέμου πάνω από το κεφάλι μας εμείς οι απόστρατοι στρατιωτικοί σηκώνουμε την σημαία του αγώνα, της αυτοθυσίας και συνεχίζουμε να βαδίζουμε στο δρόμο που χάραξαν ο πρώτος νεκρός του φιλειρηνικού κινήματος στην Ελλάδα ο Νίκος Νικηφορίδης (1951) και ο Γρηγόρης Λαμπράκης.
Σηκώνουμε τη σημαία του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση των οικονομικά ισχυρών που γεννά φτώχια, ανεργία, πολέμους και προσφυγιά. Σηκώνουμε τη σημαία του αγώνα απέναντι στην ειρήνη τους με τα τσεκουρώματα αποδοχών, κοινωνικών και άλλων δικαιωμάτων, την ειρήνη τους με την ανεργία και την μετανάστευση των παιδιών μας. Την ειρήνη τους της οποίας συνέχεια είναι και ο πόλεμος τους, αλλά με στρατιωτικά μέσα.

• Καταδικάζουμε την ειρήνη τους με το πιστόλι στον κρόταφο του λαού.
• Καταδικάζουμε την πρόσφατη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στην Συρία, όπως και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και όσα άλλα κόμματα την επιβράβευσαν.

• Καταδικάζουμε τις προτάσεις του Έλληνα ΥΕΘΑ για την δημιουργία νέων βάσεων στη χώρα και την επέκταση των παλαιότερων.
Κύριοι της κυβέρνησης η πολιτική σας είναι επικίνδυνη και εκθέτει το λαό σε θανάσιμους κινδύνους, χωρίς κανένα «εθνικό» συμφέρον.
Συντονίζοντας το βήμα μας με το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα στη χώρα και διεθνώς, αγωνιζόμαστε για:
• Καμιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
• Κανείς Έλληνας στρατιωτικός κανένας φαντάρος σε στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας.
• Έξω η νατοϊκή ναυτική δύναμη από το Αιγαίο
• Έξω οι βάσεις και τα στρατηγεία ΕΕ και ΝΑΤΟ από την Ελλάδα
• Αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ ΕΕ

10/5/2017
Αλέξανδρος Κορωνάκος απόστρατος αξιωματικός ΠΝ