ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΙΣΙ ……….

παρίσιΗ Γαλλία και η «Δύση» θρηνούν δεκάδες αθώα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι. Οι τηλεοπτικές αναλύσεις πάνε κι έρχονται. Το επιμύθιο σχεδόν όλων των τηλεοπτικών «σοφών», είναι η πρόταση δημιουργίας νέων μηχανισμών ελέγχου του πληθυσμού, το κλείσιμο των συνόρων, η δημιουργία νέων πολυεθνικών στρατιωτικών συνασπισμών. Με δυο λόγια, κοινή πρόταση είναι, η γιγάντωση των κατασταλτικής υποδομής που θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τις όποιες «λαϊκές» ελευθερίες απομένουν. Ταυτόχρονα η στοχευμένη σιωπή για τις πραγματικές αιτίες που τροφοδοτούν την αναμφισβήτητα εγκληματική και τρομοκρατική δράση ακραίων ομάδων καλά κρατεί.
Όσοι στέκονται αποκλειστικά και μόνο στα αποτελέσματα των τρομοκρατικών δράσεων σαν του Παρισιού, και είναι πολλοί αυτοί, στοχεύουν στη σκόπιμη συσκότιση των αιτιών που γενούν τη βία αυτού του είδους.
Η επεμβατική ληστρική δράση των αμερικανικών και ευρωενωσιακών στρατιωτικών δυνάμεων, η επικαιροποίηση του δόγματος δράσης του ΝΑΤΟ που το αναγορεύει σε μια παγκόσμια επεμβατική κατακτητική δύναμη, οι επεμβάσεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Συρία, στην Ουκρανία, στο Μάλι και σε πολλά άλλα μέρη στο κόσμο, πραγματοποιούνται και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, για τη καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων των χωρών στόχων και τη δημιουργία δρόμων μεταφοράς τους.
Νομοτελειακή συνέπεια αυτής της ιμπεριαλιστικής πρακτικής, είναι και οι τυφλές βίαιες αντιδράσεις που βιώνουν οι λαοί των χωρών που οι κυβερνήσεις τους συμμετέχουν στα στρατεύματα επέμβασης και κατοχής, όπως της Γαλλίας.
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που ενοχοποιούνται για τις επιθέσεις στο Παρίσι, είναι εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι απ’ τους Αμερικανούς. Το ίδιο οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, το ίδιο και οι αντικυβερνητικοί φύλαρχοι της Λιβύης. Χωρίς την ύπαρξή όλων αυτών, οι ιμπεριαλιστές, δεν θα είχαν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις επεμβάσεις τους.
Μαζί τους και η πολιτική που υλοποιούν και οι κυβερνήσεις της πατρίδας μας. Δένουν με δεσμούς θανάτου το λαό μας, με τους ουσιαστικούς τρομοκράτες που είναι οι πολιτικοστρατιωτικοί συνασπισμοί του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., που με τις επεμβάσεις τους υπηρετούν τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η παραχώρηση Ελληνικού εδάφους για την εγκατάσταση νατοϊκών στρατιωτικών βάσεων, η έμμεση και άμεση εμπλοκή Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις, η οργάνωση υποδομών διοίκησης αλλά και διοικητική μέριμνας, αναγκαίας για την υλοποίηση των επεμβατικών τους σχεδίων, αποτελούν ΑΜΕΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗ της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις.
Επειδή ο απλός λαός τίποτε δεν έχει να κερδίζει απ’ όλα αυτά, αλλά αντίθετα εντάσσεται στο κύκλο του αίματος που ανοίγουν οι ιμπεριαλιστές, σύσσωμος πρέπει τώρα, πριν είναι αργά να διεκδικήσει :
• Την άμεση επιστροφή και του τελευταίου στρατιώτη που συμμετέχει με κάθε τρόπο, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις έξω απ’ τη χώρα μας.
• Την άμεση απαγόρευση χρήσης Ελληνικού εδάφους και υποδομών, που εξυπηρετούν με κάθε τρόπο τις κατακτητικές επεμβάσεις.
• Την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας απ’ τον εγκληματικό πολιτικοστρατιωτικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ.
• Την έξοδο απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση και την απεμπλοκή απ’ τους δαιδαλώδεις σκοτεινούς μηχανισμούς της.

Ν. Παπαναστάσης
14-11-2015