ΚΑΛΕΣΜΑ συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων

Η αντιασφαλιστική επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος των συνταξιούχων, δεν αφήνει αλώβητους εμάς τους απόστρατους. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από όσους εξωραΐζουν την κυβερνητική πολιτική για το ασφαλιστικό και παρουσιάζουν την ιδιωτικοποίηση και το τζογάρισμα των οικονομιών μας ως δίκαιη και βιώσιμη λύση, με μοναδικούς κερδισμένους τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Οι απόστρατοι είναι καιρός, να βάλουμε τέλος στην αδιαφορία, στη μοιρολατρία και στο συμβιβασμό από τις αυταπάτες που καλλιεργούνται από διάφορους. Στη δημιουργία αυταπατών συμβάλλουν και οι Ενώσεις αποστράτων του υπουργείου άμυνας (ΕΑΑΝ, ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ) με τις επισκέψεις τους σε υπουργικά γραφεία. Μάθαμε για παράδειγμα πλέον ότι τα αποτελέσματα των ατέρμονων δικαστικών αγώνων λαμβάνονται υπόψη από τις κυβερνήσεις, μόνο αν και όπως τις συμφέρει.
Έτσι λοιπόν μόνο μέσα από τους αδιάκοπους αγώνες μας ΜΑΖΙ με το οργανωμένο συνταξιουχικό κίνημα, ασκείται πραγματική πίεση προς τις κυβερνήσεις. Με αγώνες σαν αυτούς, για παράδειγμα, καταφέραμε σαν σύνολο οι συνταξιούχοι, την μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς και αφορολογήτου, την επιστροφή των κρατήσεων αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις και την αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας.
Όλοι μαζί, με τους υπόλοιπους συνταξιούχους να διεκδικήσουμε συλλογικά και οργανωμένα, όσα μας έχουν αφαιρέσει με τη βία τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, με το νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου και όλους τους μνημονιακούς νόμους. Πάνω στους ίδιους νόμους, χτίζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ τη δική της αντιλαϊκή πολιτική, ετοιμάζοντας την ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
Ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Η σύνταξη, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια που τα πληρώνουμε αδρά σε όλο τον εργασιακό μας βίο, είναι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες, προκειμένου να μας εξασφαλίσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια και δεν θα τις αφήσουμε να γίνουν βορά στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Οι -σε βάρος μας- εξελίξεις, μας οδηγούν στο μονόδρομο του μαζικά οργανωμένου αγώνα και επιβάλλεται η δυναμική συμμετοχή μας, στην πανελλαδική κινητοποίηση που οργανώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις το

Σάββατο 14 Δεκέμβρη στις 12:30
στην Αθήνα, στα Προπύλαια και πορεία στο μέγαρο Μαξίμου.

Οι απόστρατοι στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) διεκδικούμε:

  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων μας, με ανακεφαλαιοποίηση τους.

  • Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα. Κάλυψη των απωλειών άμεσα, χωρίς προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί. Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης. Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων.

  • Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Ηδωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής, είναι υποχρέωση του κράτους.

  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, που είναι σε βάρος των κοινωνικών παροχών.

11/12/2019
Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)