Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τα βήματα εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε τον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ, υπέγραψε την ανανέωση και επέκταση της “αμυντικής συμφωνίας” ΗΠΑ – Ελλάδας, που δεν κάνει τίποτα άλλο από του να εμπλέκει τη χώρα και το λαό της σε μεγάλους κινδύνους. 

Μάλιστα η κυβέρνηση επέλεξε να καταθέσει στη βουλή την νέα συμφωνία για κύρωση μέσα στις γιορτές. Πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική από τις κυβερνήσεις που ακολουθούν για αντιλαϊκά νομοσχέδια, σε μια προσπάθεια να τα περάσουν όσο γίνεται στα “μουλωχτά”!!!

Εμείς, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστρατεία, καταγγέλλουμε την εγκληματική συμφωνία, που επεκτείνει την προηγούμενη του 1990 και επιτρέπει:

Α) Την ενίσχυση των πολεμικών δυνατοτήτων της βάσης της Σούδας, που υποστηρίζει ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και ευρύτερα.

Β) Την επέκταση των λειτουργιών της βάσης της Σούδας σε «μη συνορεύουσες» με αυτήν υποδομές του Ναυστάθμου Κρήτης στο Μαράθι.

Γ) Την ένταξη στον αμερικανικονατοϊκό σχεδιασμό των επιπλέον βάσεων που παραχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ στη Λάρισα κα των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Δ) Τη διάθεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη, επί ΣΥΡΙΖΑ, έχουν κάνει “απόβαση” στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Ε) Την λειτουργία επιπλέον στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ μέσα σε εγκαταστάσεις των Ε.Δ., καθώς και την αξιοποίηση άλλων μη στρατιωτικών υποδομών της χώρας προς όφελός των ιμπεριαλιστικών τους σχεδίων.

Βέβαια, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ πως όλα αυτά γίνονται για την “ασφάλεια”, και την “προστασία” της χώρας! Οι κυβερνήσεις της χώρας αλλά και τα κόμματα του “ευρωατλαντικού τόξου”, έχουν καλλιεργήσει στο λαό ψεύτικες προσδοκίες και εφησυχασμό.

Η Τουρκία είναι ΝΑΤΟικη χώρα και μ’ αυτήν την ιδιότητα κλιμακώνει την επιθετικότητα της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αμφισβητεί και παραβιάζει τα σύνορα. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ “γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια” τα Ελληνικά σύνορα.  Θεωρούν το Αιγαίο ως ενιαίο επιχειρησιακό χώρο και προετοιμάζουν μαζί με την ΕΕ σχέδιο ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ των Ελληνικών θαλάσσιων ζωνών, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, όπως προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Επίσης εξαιτίας των βάσεων η Ελλάδα έχει γίνει “μαγνήτης” πιθανών επιθέσεων, όπως προειδοποιούν με δηλώσεις τους Ρώσοι και Ιρανοί αξιωματούχοι, που έχουν τονίσει πως θα στρέψουν τους πυραύλους τους σε κράτη που φιλοξενούν αμερικανικές βάσεις, σε περίπτωση που απειληθούν οι χώρες τους!!!

Χωρίς μάλιστα καμία ντροπή και ενώ ο λαός υποφέρει από τις φορομπηχτικές πολιτικές σε βάρος του, η κυβέρνηση, ακολουθώντας τη συνηθισμένη πρακτική των προκατόχων της διαχρονικά, με την ίδια συμφωνία απαλλάσσει τις δοσοληψίες των βάσεων από ΦΟΡΟΥΣ, ΔΑΣΜΟΥΣ, ΤΕΛΗ και ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ. Επίσης παραχωρεί ατέλειες για την εισαγωγή ΑΓΑΘΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ των μελών της δυνάμεως, του πολιτικού προσωπικού και των οικογενειών τους!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

μαζί με το ΛΑΟ, μαζί με το εργατικό – λαϊκό κίνημα καταδικάζουμε την Ελληνοαμερικανική συμφωνία, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει μια μεγάλη αμερικανική βάση και είμαστε έτοιμοι να διαδηλώσουμε εναντίον της συμφωνίας κατά την συζήτηση της στην βουλή, απαιτώντας:

Α)   Να ξηλωθούν οι ” ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ” από την χώρα.

Β) Να επιστρέψουν όλες οι Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Γ)  Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

για να έχουμε καλή χρονιά και τα επόμενα χρόνια να ναι καλύτερα!

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ..!

29/12/2019

Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)