Η “ελεύθερη διακίνηση στη θάλασσα” το 2020!

“Πρέπει να αποδείξουμε ως χώρα πως δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι…”

Μ’ αυτή τη δήλωση ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης γνωστοποιεί τα απάνθρωπα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.

Η κυβέρνηση σε πλήρη σύμπλευση με την πολιτική της ΕΕ και την συμφωνία της με την Τουρκία, που εγκλωβίζει ανθρώπινες ψυχές στα νησιά του Αιγαίου, συνεχίζει τα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού, απέναντι στους μετανάστες. Στόχος της είναι η περιβόητη “εποπτεία των συνόρων” και η “αποτροπή”.

Στη ρότα αυτή, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκήρυξε διαγωνισμό-εξπρές, για την κατασκευή πλωτού φράγματος.  

Πρόκειται για κατασκευή ύψους 1,10μ μοιρασμένη σε δύο τμήματα. Το τμήμα μέσα στο νερό θα αποτελείται από πυκνά συρμάτινα δίχτυα και βαρίδια στο κάτω μέρος.

Το τμήμα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας θα είναι ενισχυμένος μουσαμάς με σημαδούρες που θα το κρατούν στην επιφάνεια. Η κατασκευή κατά μήκος θα συγκρατείται με άγκυρες, για να παραμένει σταθερή στη γραμμή που θα επιλεγεί.

Το υπό δοκιμή πλωτό φράγμα είναι μήκους 2.700μ και θα τοποθετηθεί σε περιοχή Βόρεια και ανατολικά της Λέσβου (ανάμεσα στη Λέσβο και την Τουρκία) και μετά την επίτευξη της επιθυμητής απόδοση του, θα συμπληρωθεί με 10χλμ. πλωτών φραγμάτων.

Το θαλάσσιο φράγμα κάτω από συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, δεν έχει «αποτρεπτικό χαρακτήρα», ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ για τους ξεριζωμένους μετανάστες, στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από τις βόμβες, την πείνα και την φτώχεια.

Το “ανθρωποφάγο φράγμα” εγκυμονεί επίσης σοβαρούς κινδύνους στην ναυσιπλοΐα, στα πλοία της γραμμής, αναψυχής, σε φορτηγά πλοία, ακόμα και στους ντόπιους ψαράδες!!!

Και ποιοι είναι αλήθεια αυτοί που αποφασίζουν να σκορπούν το θάνατο;;;;

Οι ισχυροί του πλανήτη, που έχουν βάλει πλώρη για το ξαναμοίρασμα της γης! Οι ισχυροί της γης, δηλαδή οι πολυεθνικές, οι επιχειρηματικό όμιλοι με τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους, που βομβαρδίζουν τη μία χώρα μετά την άλλη, σπέρνοντας το θάνατο, και την εξαθλίωση στις ζωές  των λαών, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης!!!

ΤΩΡΑ ο λαός να σηκώσει το “ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑ”, να στοχεύσει στις αληθινές αιτίες και τους πραγματικούς υπεύθυνους για την αθλιότητα σε βάρος των προσφύγων-μεταναστών.

ΤΩΡΑ ο λαός να καταδικάσει την πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που με τον μανδύα των δήθεν «ειρηνευτικών αποστολών», συμμετέχουν στρατιωτικά-πολιτικά και στρατηγικά σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις και πολέμους, των δολοφόνων συμμάχων της ελληνικής αστικής τάξης, ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ…

ΤΩΡΑ ο ΛΑΟΣ να ακυρώσει τα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού!!!

Κορωνάκος Αλέξανδρος

Υποπλοίαρχος ΠΝ ε.α.