Τι κερδίζει ο λαός και ποια κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας εξυπηρετούνται από συμμετοχή Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων;;

Είναι γνωστό ότι μια ελληνική συστοιχία Patriot με σώμα 130 ατόμων, αναπτύσσονται εκτός συνόρων στη Σαουδική Αραβία (ΣΑ)..!

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας την πάγια τακτική των προκατόχων της, προσπαθεί να μας πείσει πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία, πως τάχα πρόκειται για «αμυντικό όπλο» και πως πρέπει να χαιρόμαστε κιόλας, επειδή αυτή η κίνηση αποτελεί τάχα «απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα».

ΟΧΙ φίλες και φίλοι!!!!

Όλο αυτό είναι μέρος της προκλητικής προπαγάνδας, που παρουσιάζει τους θανάσιμους κινδύνους της ιμπεριαλιστική εμπλοκής για τα συμφέροντα κάποιων λίγων ως «ασφάλεια και σταθερότητα» για το λαό.

Η αποστολή συστοιχίας Patriot είναι μια ακόμη ιμπεριαλιστική αποστολή και μάλιστα σε μια περιοχή που είναι στο «μάτι του κυκλώνα», εξαιτίας της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας με το Ιράν.

Και «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» … Ο Ιρανός πρέσβης στην Αθήνα, έδωσε την απάντηση σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης ΙΡΑΝ και ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ και αν σ’ αυτήν την περίπτωση η ελληνική αποστολή αντιμετωπίζει κίνδυνο.

Είπε: «Αν το Ιράν δεχθεί επίθεση από οποιαδήποτε χώρα, κανένα απ τα στρατιωτικά ΣΗΜΕΙΑ της ΧΩΡΑΣ- ΕΙΣΒΟΛΕΑ δεν θα είναι ασφαλές απ τα ιρανικά αντίμετρα».

Είπε επίσης: «Η αμυνόμενη χώρα συμπεριλαμβανομένης της ισλαμικής δημοκρατίας του Ιράν, διατηρεί με βάση όλους τους διεθνείς νόμους και κανόνες, το δικαίωμα ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ και ΛΗΨΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ»!!!

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία θα αποτελέσουν Στόχο! Επομένως λοιπόν καταρρίπτονται τα παραμύθια που αναπαράγουν οι κυβερνήσεις, σήμερα της ΝΔ και χτες του ΣΥΡΙΖΑ, για την δήθεν «προστασία» που εξασφαλίζει για το λαό, η εμπλοκή στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς…

Δικαιολογημένα απλοί άνθρωποι του λαού αλλά και στρατιωτικοί αντιδρούν και σ αυτήν την αποστολή στη Σαουδική Αραβία που είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και αναρωτιούνται ποιου είδους «κυριαρχικά δικαιώματα» της χώρας (ηπειρωτικής, νησιών, νησίδων σε: χωρικά ύδατα, εναέριο χώρο, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, αλιευτική ζώνη κτλ) καλούνται να υπερασπιστούν στη Σαουδική Αραβία ή αύριο κάπου αλλού ;;;;;;;

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν:

α) Η αποστολή πολεμικού πλοίου στα στενά του Ορμούζ.

β) Η συμμετοχή ελληνικής φρεγάτα στη συνοδεία του γαλλικού αεροπλανοφόρου που πλέει στην Ανατ. Μεσόγειο.

γ) Οι «σκέψεις» για στρατιωτική αποστολή στη Λιβύη.

δ) Η εξέταση του γαλλικού αιτήματος για αποστολή στρατιωτικών στο Μάλι της Αφρικής.

ε) Η αναβάθμιση και επέκταση των βάσεων σ όλη την χώρα.

Γίνεται πλέον κατανοητό το εύρος των κινδύνων που αντιμετωπίζει ο λαός μας απ τα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, απ τις επιλογές αυτές.

Η μοναδική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι η ΑΜΥΝΑ των συνόρων και η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της!

ΤΩΡΑ πρέπει να δυναμώσει η πάλη του λαού ενάντια στη βαθιά αυτή εμπλοκή που λειτουργεί ως «μαγνήτης κινδύνων»!!!

  • ΚΑΜΙΑ συμμετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων!!!
  • Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα!!!
  • ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ η Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις!!
  • ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΡΑ από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!!!


Κορωνάκος Αλέξανδρος

Υποπλοίαρχος ΠΝ ε.α.